Annonce
Ikast-Brande

Gludsted skal have et lysende tårn

Værket skal placeres på en trekantet grund, lige ved byskiltet på Hjøllundvej og samtidig ved vejen ud i skoven. Privatfoto
Arrangørerne af kunstworkshoppen i Gludsted er klar med nyt projekt, der skal stå klar til næste års jubilæumsworkshop
Annonce

Gludsted: The International Art Workshop, som kunstfestivalen i Gludsted officielt hedder, blev aflyst i 2020 på grund af Covid-19 situationen.

Arrangørerne var godt i gang med at forberede festivalens ti-års jubilæum, der skulle have fundet sted de to første uger af juli, men aflysningen har ikke afholdt styregruppen fra fortsat at være aktiv.

Der er således et nyt projekt i det offentlige rum i støbeskeen, fortæller Jane Henneberg fra styregruppen.

- Det kommende projekt vil føje sig til de øvrige 5 kunstværker Art Workshoppen allerede har placeret i Gludsted, fortæller hun i en pressemeddelelse.

”Et lysende narrativt(fortællende) tårn i Gludsted” er titlen på det nye projekt.

Ifølge Jane Henneberg er den grundlæggende ide at skabe et værk, der udover dets visuelle kvalitet også i sin udformning bliver en alternativ turistinformation og egnsarkiv og samtidig bliver værket derved rammen om et mødested, der samtidig er med til at markere samhørigheden mellem landsbyen og plantagen - et samlingspunkt for landsbyen.

Annonce

Ved byskiltet

Værket skal placeres på en trekantet grund, lige ved byskiltet på Hjøllundvej og samtidig ved vejen ud i skoven.

Det er tanken, at det skal stå  som et synligt tegn - en markering ved en indfaldsvej til byen.

- Ejerne af grunden har stillet området til rådighed for The International Art Workshop, hvilket vi er meget taknemmelige for, lyder det fra Jane Henneberg.

- Vi forestiller os et værk, der både er lysende og narrativt. Derfor har vi, i dialog med billedkunstner Steen Rasmussen, Ry, talt om et værk i laserskåret cortenstål udformet som en oktagon med en lysende kerne, der får udskæringerne til at stå frem som tegninger på en lysende baggrund, oplyser hun.

En skitse af tårnet set fra oven, hvor det har form som en ottekant. Privatfoto

Der bliver ikke kun noget for øjet men også for øret, i den kommende skulptur.

- Vi vil implementere et auditivt element, så man ved hjælp af en App, kan høre fortællinger fra egnen, siger Jane Henneberg.


Vi vil implementere et auditivt element, så man ved hjælp af en App, kan høre fortællinger fra egnen

Jane Henneberg, kunstgruppen


Kunstværkets afsæt er 87-årige Edward Helms fortællinger om plantagen og Gludsteds historie.

Fortællingerne er en skønsom blanding af de historisk faktuelle egnsfortællinger om livet på heden og hvordan Gludsted og Gludsted plantage og Isenbjerg er blevet til, krydret med myter og skrøner.

Dermed bliver det også et alternativt bud på folkemindesamling /egnsarkiv.

- Disse fortællinger indlejres i skulpturen, så man på sin telefon kan høre Edward selv fortælle, hvilket er vigtigt i forhold til autenciteten, lyder det fra Jane Henneberg.

Samtidig ser man Steen Rasmussens laserskårne illustrationer af fortællingerne.

På den måde får man som borger eller turist fortalt egnshistorie, der kan virke som inspiration til en skovtur eller en tur gennem landsbyen, som for hundrede af år siden havde en røverborg og nu de sidste 10 år har været hjemsted for den årlige Internationale Art Workshop.

Styregruppen er i øjeblikket ved at søge fonde til støtte for projektet. Der er allerede modtaget støtte fra Statens Kunstfond til skitseudarbejdelse, som Steen Rasmussen arbejder på.

Det narrative kunstværk forventes at stå færdigt i juni 2021, idet The International Art Workshop ønsker at markere 10 års jubilæum med et markant værk af Steen Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Horsens

Høje smittetal nærmer sig fra nord - men Horsens Kommune mærker ingen stigning

Annonce