Annonce
Horsens

GLS-depot til 43 millioner kroner er netop åbnet i Horsens

Sådan ser GLS-depotet på Egeskovvej i Horsens Nord ud. Der er investeret 43 millioner kroner i den 3200 kvadratmeter store bygning - og der er plads til at udvide. Foto: GLS Denmark
1. juli tog GLS Denmark sit nye depot i Horsens i brug. Op til 25.000 pakker leveres dagligt ud fra byggeriet på Egeskovvej i den nordlige del af byen.

Horsens: Op til 25.000 pakker - om dagen.

Så mange forsendelser vil dagligt blive leveret ud fra logistikgiganten GLS Denmarks nye depot, som mandag åbnede på Egeskovvej i Horsens.

Det 3200 kvadratmeter store byggeri er med sin placering i industrikvarteret i det nordlige Horsens tæt på E45. Det er helt ideelt med maksimalt en times kørsel til Aarhus, Kolding og Odense, lyder det i en pressemeddelelse fra GLS Denmark.

- Vores investering på 43 millioner kroner i dette nye, store depot i Østjylland er en vigtig del af vores landsdækkende udvidelse af GLS-netværket i Danmark, siger Karsten Klitmøller, der er general manager i GLS' danske del af koncernen.

Depotet skal servicere vækstområder på en strækning syd for Aarhus til og med Vejle. Den totale kapacitet i Syd- og Østjylland udvides med byggeriet, der - som tidligere omtalt i Folkebladet - har trukket op mod 100 job til Horsens.

Der er ansat cirka 70 medarbejdere til det lokale depot. Dertil kommer ekstra chauffører ansat af vognmænd, som GLS bruger som eksterne partnere.

Annonce

GLS-koncernen

GLS Denmark og GLS Express er selskaber under General Logistics Systems B.V. med hovedsæde i Amsterdam i Holland.

Med egne selskaber og partnere dækker koncernen 42 europæiske lande, otte amerikanske stater samt Canada - og er forbundet med hele verden via kontraktlige aftaler.

GLS råder over cirka 1400 depoter og agenturer, har 19.000 ansatte og cirka 26.000 distributionsbiler.

I regnskabsåret 2018/2019 transporterede GLS 634 millioner pakker og havde en omsætning på knap 25 milliarder kroner.

Kilde: GLS Group

Stort nationalt program

81 porte og en optimal opdeling af depotet bidrager til effektive arbejdsprocesser, lyder det fra GLS, der har sikret sig udvidelsesmuligheder på Egeskovvej, hvis det skønnes nødvendigt på et tidspunkt.

GLS Denmark er nu oppe på ni depoter på landsplan. De nærmeste ligger i Kolding og Aarhus. Depotet i Horsens er del af et større investeringsprogram i Danmark, som blev sat i gang i 2017.

Målet: At sikre bæredygtig kapacitet over hele landet til de hastigt voksende pakkemængder. I Odense er et gammelt depot erstattet af et nyt, mens der er blevet både udvidet og nybygget i København.

Yderligere projekter er på tegnebrættet, fastslår GLS Denmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Horsens IC triumferede i dramatisk topopgør

Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce