Annonce
Horsens

Glem nu ikke de sande helte…

Hans A. Sørensen, formand for 3F Horsens og LO Horsens-Hedensted. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Corona har vendt op og ned på det meste i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik var omkring 40 procent af os sendt hjem fra arbejde i foråret, og nogle kunne så fra hjemmet udføre en hel del opgaver via pc, internet og digitale mødeformer som Teams, Zoom, Skype og hvad de ellers hedder.

På min arbejdsplads, 3F fagforeningen i Horsens, har vi heldigvis haft den mulighed at lave en hel del opgaver hjemmefra. Vi har også været ramt af covid-19-udbrud og måttet lukke helt ned. Men er nu vi i en fase, hvor vi er i fagforeningen og a-kassen og klar til at løse opgaver og spørgsmål. Blot må vi i en stadig ukendt periode fremover leve med de særlige Corona-forholdsregler:

- Isolation af personer med symptomer og opsporing af nære kontakter for kontrol.

- Hygiejne med fokus på hosteetikette, håndhygiejne og rengøring af kontaktpunkter.

- Kontaktreduktion med fokus på afstand, hyppighed, varighed og barrierer, og måske også mundbind undervejs.

- Kun aftalte besøg på kontorerne og i mødelokalerne

Vi har klaret at finde en brugbar Corona-krise-løsning, som også giver medlemmer og andre mulighed for at møde fagforeningen og dens hjælp. Men hvad med alle dem, der bestrider job, som man ikke bare kunne varetage hjemmefra eller lukke ned?

Det er i høj grad dem, der har holdt Danmark i gang, og jeg synes, at de fortjener et skulderklap og en tak!


De har sikret, at vi har håndsprit, værnemidler, varer i butikkerne - mere håndsprit og mad på bordet.

Hans A. Sørensen


Medierne har stået i kø for at hylde hospitalsansatte. Og de fortjener bestemt en rungende applaus. Ingen tvivl om det. Men vi overser alle de andre hårdtarbejdende danskere, der står i produktionen, der sikrer forsyningen, og som støber fundamentet for, at vi som samfund ser ud til at komme helskindet gennem krisen. Vi skylder industriarbejderen, chaufføren og lagerarbejderen - sammen med rengøringsassistenten, kassemedarbejderen, skraldemanden og flere til en ordentlig tak!

De har sikret, at vi har håndsprit, værnemidler, varer i butikkerne - mere håndsprit og mad på bordet. De har holdt Danmark kørende, mens vi andre har bokset med at få et par online-møder til at virke.

Mens nogen heftigt diskuterer, om ikke man kan lave en gadefest eller tage på studierejser, har masser af almindelige, arbejdende borgere måttet fortsætte de normale job inklusive den øgede risiko, der også har været der. Og de har også måttet tåle, at mens samfundets ”holden hånden under” virksomheder i krise, så har de i stor udstrækning været henvist til at bruge af deres dagpengeret på en uanstændig lav sats, som for længst er kommet så meget bagud, at de ikke længere er ”90 procent i understøttelse”, men snarere 50 procent. Ikke OK!

Jeg synes, at vi skal bøje os i støvet for den ekstraordinære indsats. Og jeg håber, at dette lille skriv kan hive den slags borgere ud af skyggen og kaste lys på det, de i virkeligheden er: hverdagens rigtige helte...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Byrådet valgte den dyre løsning: Rundkørsel ved Lund får ekstra ben med direkte adgang til E45

Horsens

Sundhedspersonalet skal fokusere på borgerne: Horsens Kommune fylder testbilen med kontorfolk

Annonce