Annonce
Erhverv

Glem alt om turen til jordbærland: Slut med jordbær på markerne ved Gylling Næs

I knap 20 år har man kunnet købe økologiske jordbær på Holtgaard. Det er slut nu. Foto: Morten Pape
Helge Kjær Sørensen og Anne Juhl har forpagtet Holtgaards jord ud og lagt al landbrugsdrift på hylden.

Gylling Næs: Efter knap 20 år med et forrygende salg af økologiske jordbær, ærter og kartofler, har Helge Kjær Sørensen og Anne Juhl forpagtet Holtgaards jord ud og dermed lagt al landbrugsdrift på hylden.

Det betyder, at de mange kunder, som i sommerperioden normalt tager til adressen Gyllingnæsvej 24 for selv at plukke jordbær på ca. tre-fem hektar, i år skal lede efter andre marker. Bakker med gårdens jordbær vil heller ikke være at finde ved indgangen til Kvickly i Odder. Her har de ellers været nærmest fast inventar i jordbærsæsonen.


Annonce

Om corona vil, ser vi frem til igen at rejse ud i verden. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal jeg i hvert fald ud og vandre nogle lange ture.

Helge Kjær Sørensen


- Oprindelig var det tanken, at vores søn Jeppe Juhl skulle overtage både gården og driften 1. maj i år, men han meldte allerede sidste år ud, at han havde mere lyst til at prøve noget andet. Det respekterer vil fuldt ud, fortæller Helge Kjær Sørensen, der af samme grund bliver boende på gården i hvert fald i en årrække. Oprindelig var det ellers tanken, at sønnen og hans kæreste skulle flytte ind.

Drosler helt ned

Helge Kjær Sørensen og Anne Juhl købte Holtgaard i 1988 og drev den konventionelt indtil 1999. Da lagde de om til økologi og plantede de første jordbær, som siden trak mange både lokale og borgere og turister til Gyllingnæs.

Så mange, at der i 2013 blev talt 1000 besøgende på en enkelt dag, hvilket førte til, at der blev installeret et bookingsystem for selvplukkere. Ud over jordbær, ærter og kartofler har ejerne dyrket hvidkløver til frø samt forskellige kornarter på nogle af gårdens 75 hektar landbrugsjord.

Både Helge Kjær Sørensen og Anne Juul har gennem alle årene også arbejdet som henholdsvis konsulent i Landboforeningen Odder-Skanderborg og som sygeplejerske. Mens Anne Juul stadig tager vagter på Aarhus Universitetshospital, går Helge Kjær Sørensen endegyldigt på pension 1. maj.

- Det bliver meget mærkeligt at stoppe helt på arbejdsmarkedet, og jeg glæder mig meget. Om corona vil, ser vi frem til igen at rejse ud i verden. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal jeg i hvert fald ud og vandre nogle lange ture, siger den nu tidligere jordbæravler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce