Annonce
Horsens

Glaskassen fylder år: Horsens har taget den til sig

Kuben på Søndergade er den første af sin slags i Danmark og led i kommunens bylivsindsats: ?Mærk Byen?. Målet er at få flere til at skabe kulturelle aktiviteter i byrummet, så Horsens bymidte bliver et endnu mere levende og spændende sted at være.arkivfoto: søren e. alwan
Horsens - Mini-kulturhuset Kuben midt på strøget i Horsens, delte vandene, før den stod færdigbygget for et år siden. I dag har horsensianerne taget Kuben til sig.Lørdag åbner det kulturelle glashus på Søndergade for en række festlige indslag og byder horsensianere velkommen til fødselsdagsfest med dans, musik, festivitas og fødselsdagskage.

Det vurderer projektkoordinator hos Horsens Kommune Michala Mellson forud for en fejring af det første leveår for den seks gange seks gange seks meter store sag, som bliver markeret i de kommende dage.

- Det har været skønt at opleve Kuben igennem dens første år. Horsensianerne har meget hurtigt taget den til sig. Og det er jo med stolthed, siger Michala Mellson i en pressemeddelese.I dagene 9.-13. april vil man kunne se en mindre udstilling af en lang række billeder og en film, der viser en del af de mange oplevelser, som man har kunnet få i og omkring KUBEN det første år.

Torsdag inviterer Kuben børn indenfor til en tegnedag, og fredag kan alle komme og lave en badge.
Hele ugen vil det være muligt at komme ind i Kuben og høre om muligheder og generelle informationer om huset. Du kan også komme ind og skrive et fødselsdagskort - eller sende det via Facebook, og udbyttet bliver hængt op som en del af udstillingen.

Lørdag den 13. april - på Kubens officielle fødselsdag - åbner stedet op for en række festlige indslag og byder horsensianere velkommen til den første fødselsdagsfest med dans, musik og festivitas - og som til en rigtig 1 års fødselsdag, vil der naturligvis også blive serveret lidt fødselsdagskage, frengår det af pressemeddelelsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce