x
Annonce
Kultur

Glade video-amatører løfter lokal-tv-arv i Horsens

Der er omkring 20 medlemmer i Horsens Videoklub. En del af dem kommer fremover til at lave udsendelser til Horsens Lokal TV, som sender en gang om ugen. Nogle af de faste leverandører bliver folk fra bestyrelsen. Fra venstre sekretær Bjarne Madsen, kasserer Anni Roskilde, formand Anker Frandsen, Gorm Flagstad (ikke i bestyrelsen, men meget aktiv i klubben) og Erik Sindberg Sørensen (web-administrator). Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Horsens Videoklub fører TV Sket & Set videre efter dødsfald. Kanalen får en tur i moderniserings-maskinen - blandt andet med et nyt navn.

Horsens: Den store drivkraft bag den horsensianske lokal-tv-station TV Sket & Set, Thorkill Jensen, døde sidste år. Det betyder imidlertid ikke, at kanalens seere fremover kommer til at gå glip af reportager om stort og småt i Horsens Kommune.

En flok entusiaster i Horsens Videoklub har besluttet at løfte arven efter Thorkill Jensen og overtage ansvaret for TV Sket & Set, og det kommer blandt andet til at ske med nye logoer og en navneændring, der træder i kraft 1. marts.

- Det ny navn bliver Horsens Lokal TV, afslører bestyrelsesmedlem Bjarne Madsen om kanalen, der kan ses via Stofa på Horsens Fællesantenne.

Annonce

- Man kan kalde det slow-tv, og det siger jeg, uden at det skal lyde negativt på nogen måde. Tværtimod...

Gorm Flagstad, Horsens Lokal TV

Slow-tv

Selv om navnet er nyt, er tanken bag kanalen stadig den samme som tidligere: Ugentlige udsendelser om lokale begivenheder og menneskemøder.

- Man kan kalde det slow-tv, og det siger jeg, uden at det skal lyde negativt på nogen måde. Tværtimod, for det, vi laver, er tv, hvor folk får lov til at tale ud, og hvor vi går i dybden med tingene.

- Det er der mange især ældre, der godt kan lide, og vi kommer ikke til at lave indslag som tv-avisen eller noget, hvor vi bruger en masse effekter, uddyber en af de frivillige i klubben Gorm Flagstad og klubformand Anker Frandsen, som har været med i Horsens Videoklub siden 1980'erne.

Frivilligt og ulønnet

Video-entusiasterne understreger, at de er glade amatører, og at de arbejder ulønnet og på frivillig basis. Derfor bliver dækningen af begivenheder i kommunen et stykke hen ad vejen også styret af deres personlige interesser. Én har spidskompetencer inden for kulturlivet, anden kan lide gamle maskiner, en tredje noget... helt tredje.

- Men vi er meget åbne for input udefra, og vi vil utroligt gerne høre fra borgerne. Så hvis nogen har en god idé til en udsendelse, skal de endelig henvende sig, forklarer Bjarne Madsen.

Det er iøvrigt ikke kun navn og logo på kanalen, der nu får en tur i moderniserings-maskinen.

Tv-folkene har planer om at være mere aktive med indslag på kanalens YouTube-side (søg på Horsens Lokal TV) og på en ny hjemmeside, www.horsenslokaltv.dk.

- Det er lidt ærgerligt, at kanalen hidtil kun har kunnet ses af dem, der har Stofa via Horsens Fællesantenne-Forening. Derfor vil vi sørge for, at man også kan se udsendelserne på YouTube, som vi kommer til at opdatere løbende, forklarer Bjarne Madsen.

Horsens Videoklub har base på Præsthøjgården, hvor medlemmrne jævnligt mødes i klublokalet for at udveksle erfaringer og se hinandens videoer. Fremover bliver indholdet på Horsens Lokal TV utvivlsomt et hyppigt samtale-emne. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce