Annonce
Horsens

Glade plejehjemsbeboere i en coronaramt hverdag: Her tegner børnene til de ældre

Daglig leder ved Gedvedghus Marie Brinch Christiansen med nogen af de tegninger, der er kommet ind de seneste dage. Foto: Jens Amtoft
Beboerne på Gedvedhus kan i disse dage glæde sig over en række nye børnetegninger. Det er elever fra 2. klasse, der har haft fat i tusch og farvekridt.

Gedved: Beboerne synes, det er så hyggeligt, fortæller Marie Brinch Christiansen.

Hun er daglig leder på plejecenteret Gedvedhus i Gedved, og i en tid, hvor frygten for coronavirus har betydet, at plejehjemsbeboere ikke må få besøg af pårørende, har elever fra 2. klasse på Gedved Skole givet de ældre noget at glæde sig over.

Eleverne har lavet tegninger til de ældre beboere.

- Billederne er kommet op at hænge. De hænger på en lille opslagstavle på hjul, så vi kan komme rundt og vise tegningerne for beboerne og tale om dem, fortæller Marie Brinch Christiansen.

Personalet henter tegningerne, efterhånden som de kommer ind. Tegningerne er derefter blevet puttet i plastiklommer for at sikre, at alle sikkerhedsforeskrifter i forhold til coronavirus bliver overholdt.

- Der står en lille vogn i vores vindfang, hvor på man kan lægge tegningerne. Man må gerne komme ind i vindfanget, for der er en dør mere, før man kommer helt ind ind til beboerne, fortæller Marie Brinch Christiansen.

Annonce

Billederne er kommet op at hænge. De hænger på en lille opslagstavle på hjul, så vi kan komme rundt og vise tegningerne for beboerne og tale om dem.

Marie Brinch Christiansen, daglig leder.

Kreativt afbræk

Christina Vigild var én af de forældre, der hurtigt var med på tanken.

- Det var ikke mig, der fik idéen. Det var én af de andre mødre til en af de andre drenge i klassen, der skrev til mig og spurgte, om ikke vi skulle gøre et eller andet for børnene i klassen. Hun foreslog, om ikke man kunne lade børnene tegne en tegning for på den måde at glæde beboerne på plejehjemmet, fortæller Christina Vigild, der er mor til en dreng i 2. klasse.

Hun har selv en mormor, der bor på Gedvedhus, som hun for tiden ikke har nogen kontakt til, da mormoren er ikke selv i stand til at tale i telefon.

- Det er jo min søns oldemor, og netop derfor tænkte jeg, at det var en god idé. Det er jo lidt trist at være plejehjemsbeboer i disse dage, når man ikke må få besøg, og der er ikke de aktiviteter, der plejer at være i huset. Derfor ringede jeg til plejehjemslederen og spurgte, om det var en mulighed - også i forhold til smittefare på tegninger og den slags. Det var hun helt med på, fortæller Christina Vigild.

Marie Brinch Christiansen fik hurtigt arrangeret et sted, hvor børnene kan komme af med tegningerne.

- Vi har en facebookgruppe blandt forældre i 2. klasse, og her lavede vi et opslag, hvor vi foreslog, at børnene kunne tegne til plehjemmet som et kreativt afbræk i de almindelige lektier, fortæller Christina Vigild.

Idéen opstod for en uge siden, og der blev dengang aftalt en deadline mandag, men da Horsens Folkeblad lagde vejen forbi Gedvedhus sidst på formiddagen onsdag, var der kommet endnu en tegning i vognen.

- Det er ikke noget, der har krævet nogen store og forkromede forberedelser. Det var bare en opfordring, der blev givet til til forældrene og deres børn, siger Christina Vigild.

Der har i facebookgruppen været forslag fremme, om ikke idéen skulle ud på Gedveds facebookgruppe, så flere børn kan tegne tegninger.

- Det er en mulighed. Så langt er vi ikke kommet endnu, og det skal vi selvfølgelig også have talt med plejehjemslederen om, siger Christina Vigild.

Ved indgangen til Gedvedhus kan man komme af med sine tegninger. Foto: Jens Amtoft
Til Oldemor, står på denne tegning fra Magne i 2. klasse. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce