Annonce
Kultur

Glade amatører bliver værter for stor festival næste år

Jørn Kildall og resten af de frivillige kræfter i Horsens Amatør Teater får ekstra travlt uden for scenen næste år. Teatret, der har base i Allégade, har fået værtsskabet for Teaterfestival 2020. Arkivfoto: John Jensen
Dats har valgt Horsens som 2020-base for teaterfestival, der samler scenefolk fra hele landet.
Annonce

Horsens: Der kommer ekstra meget gang i de skrå brædder i Horsens næste efterår.

Hvert år i september huser kommunen sin egen børneteaterfestival, der trækker tusindvis af publikummer til scenerne. Nu melder Horsens Amatør Teater sig også på banen med en anden festival i samme måned.

Foreningen, der samler glade amatører fra hele Horsens-området, er blevet udpeget som vært for Teaterfestival 2020; en årligt tilbagevendende todages begivenhed, som foreningen Dansk Amatør Teater og Scenekunst, også kaldet Dats, står bag.

Dét, jeg ser for tiden, er, at der er sindssygt meget kvalitet rundt omkring, og jeg synes, der er håb for dansk amatørteater.

Jørn Kildall, Horsens Amatør Teater

Annonce

Breder sig i byen

Værtsskabet glæder bestyrelsesmedlem i Horsens Amatør Teater, Jørn Kildall.

Den lokale forening er først lige begyndt på forberedelserne, og det endelige program er langt fra på plads. Det ligger dog fast, at festivalen, der finder sted 4.-6- september, kommer til at brede sig i byen, forklarer han.

- Vi skal være på Horsens Ny Teater begge dage, vores egen scene i Allégade skal i brug, og så skal vi måske være på skolen på Fussingsvej. Derudover skal deltagerne fra andre teatre indkvarteres rundt om i byen, blandt andet på Fængslet, siger han.

Annonce

Sindssygt meget kvalitet

Kildall forventer, at omkring 150 deltagere fra andre af landets amatørteatre dukker op og opfører stykker for et publikum, han ikke tør spå om størrelsen på.

Udgangspunktet er, at teaterfolkene kan udveksle erfaringer og netværke i løbet af de to festivaldage, men begivenheden er også et godt udstillingsvindue for teatrene.

- Dét, jeg ser for tiden, er, at der er sindssygt meget kvalitet rundt omkring, og jeg synes, der er håb for dansk amatørteater. Vi er i en konkurrencesituation, hvor der er voldsomt mange fritidstilbud at vælge imellem, og dét taget i betragtning synes jeg, vi formår at tiltrække nogle virkelig gode talenter - både blandt unge og ældre.

- På den måde er festivalen også en platform, hvor folk kan se, at niveauet er højt, selv om vi har prædikatet amatører, siger han om Teaterfestival 2020, som Horsens Kommunes kulturudvalg netop har besluttet at støtte med 60.000 kr.

Annonce

Eget stykke med

Som værter får de frivillige kræfter i Horsens Amatør Teater travlt med at styre logistikken under festivalen.

Jørn Kildall forklarer dog, at teatret også håber at bidrage på scenen med en af sin egne opførelser.

Der skal vises omkring 10 stykker i løbet af de to dage, og de horsensianske skuespillere pusler med en genopsætning af stykket "Pulterkammeret".

- Det får et nyt lag fernis, lyder hans korte udlægning af arbejdet med stykket.

Om "Pulterkammeret" kommer på plakaten, bliver dog op til Dansk Amatør Teater og Scenekunst at afgøre, da det er organisationen selv, der sammensætter festivalprogrammet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce