Annonce
Horsens

Åbning af Aqua Forum kræver mere personale

Der er endnu ikke sat en dato på åbningen af Aqua Forum. Retningslinjerne for åbningen kom mandag morgen, og de skal nu nærstuderes af Forum Horsens-direktør Jørn Juul og personalet på Langmarksvej. Arkivfoto: Søren E. Alwan
De nationale retningslinjer kan forsinke åbningen af svømmehallen på Langmarksvej. Jørn Juul, direktør i Forum Horsens, kan allerede nu se, at han skal skaffe mere personale til blandt andet afspritning af skabe og nøgler.

Horsens: Der er givet grønt lys til åbningen, men det er endnu ikke muligt at sætte at sætte en dato på, hvornår Aqua Forum på Langmarksvej igen kan tage imod badegæster.

Sådan lød det mandag morgen fra direktør i Forum Horsens, Jørn Juul, efter at han lørdag aften fik den glædelige besked, at der nu er politisk enighed om, at svømmehaller og indendørs idrætsaktiviteter efter flere måneders nedlukning kan åbne fra mandag.

- Jeg har lige her til morgen (mandag, red.) modtaget en mail med retningslinjerne, og jeg kan se, at vi får brug for mere personale. Det har jeg allerede aftalt et møde med livredderne om. Der er for eksempel en regel om, at alle nøgler til skabe skal udleveres af personale, og at alle skabe i omklædningen skal sprittes af efter hvert besøg. Vi har 440 skabe, så det er en stor opgave. Vi kan strande lidt på spørgsmålet om personale, men jeg håber, at vi hurtigt kan melde ud, hvornår vi åbner, sagde han.

Vurderingen søndag var, at indendørsaktiviteterne i hallerne hurtigt kan komme i gang, men at det er et lidt længere træk at åbne svømmehallen.

- Mens vi har holdt lukket, har vi skruet ned for vandtemperaturen, men vi tændte igen lørdag ved middagstid. Der er også det forhold, at vi i nedlukningsperioden ikke har taget kontrolprøver af vandet. Det skal vi have klaret, inden vi åbner igen, sagde han.

Det har været træls at gå alene her i huset i så lang tid, og nu er det spændende at se, hvor mange der kommer, når vi åbner.

Jørn Juul, direktør, Forum Horsens

Annonce

En person pr. fire kvm

Ifølge retningslinjerne for svømmehallen må der være en person pr. fire kvadratmeter i bassinet, og der er også regulering på brugen af for eksempel dampbad og spabad.

- Umiddelbart kan vi åbne for alle aktiviteter, men der vil være begrænsninger i antal personer de forskellige steder, og i øvrigt hvor mange vi i det hele taget må lukke ind. Det skal vi til at regne på nu, siger han.

I forhold til hallerne kan klubber og foreninger allerede nu gå ind og booke haltider til den kommende tid, fortalte Jørn Juul søndag.

- Vi har slettet alle tider i systemet frem til nu, men det er der åbent for igen, sagde han.

Jørn Juul glæder sig meget til at byde gæsterne velkommen tilbage.

- Det har været træls at gå alene her i huset i så lang tid, og nu er det spændende at se, hvor mange der kommer, når vi åbner. Der vil nok være gæster, der er klar med det samme, og så vil der være folk, der lige vil se tiden lidt an, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce