Annonce
112

Glødebrand fyldte hus med røg: Brandvæsnet med klar advarsel i den tørre påske

På Sydøstjyllands Brandvæsens hjemmeside, sojbv.dk, kan man læse gode råd om blandt andet brug af ukrudtsbrændere. Arkivfoto: Morten Pape
Vær ekstremt forsigtig med ukrudtsbrænderen, lyder det fra Sydøstjyllands Brandvæsen. Havesæsonen er nemlig skudt i gang med en tør påske, og brandfolkene har allerede været en tur ude ved det første sted i Horsens, hvor det gik galt.

Horsens: Det er påske, det er godt vejr, og det er oplagt at gå i haven. Det gør mange sikkert i denne periode for at gøre udearealerne klar til sommeren, og i forlængelse af det følger en klar advarsel fra Sydøstjyllands Brandvæsen: Pas nu på med ukrudstbrænderen.

- Det er i den grad blevet sæson for de her brande, så ud over at følge tørkeindekset skal man være opmærksom på, at det lige nu er tørt, og at solen har skinnet meget på det seneste. Der skal ikke meget til, hvis man er uforsigtig, siger Michael Bruhn, der er områdeleder for operativ afdeling ved Sydøstjyllands Brandvæsen.

Tørkeindekset kan findes på DMI's hjemmeside og viser i skrivende stund en mild forøget risiko for tørke i Horsens-området.

Annonce

Brænd ikke huset ned

"Ukrudtsbrænderen - brænd ikke huset ned" lyder det på Beredskabsstyrelsens plakat med anbefalinger for brug af ukrudtsbrænderen:
  • Hold god afstand til bygninger, hække og andet, der kan brænde
  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Brug ikke ukrudtsbrænder, hvis det er tørt eller blæser
  • Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op
  • Hav altid vand i nærheden
  • Ring 1-1-2, hvis det skulle gå galt

Sydøstjyllands Brandvæsen skriver desuden følgende om brugen af det populære værktøj:

"Mange er i denne tid i haven. En ukrudtsbrænder er et godt værktøj til at få bugt med ukrudtet i indkørslen eller mellem fliserne på terrassen, men desværre er det også et værktøj, der er skyld i mange brande hvert eneste år. Beredskabsstyrelsen og Danske Beredskaber giver derfor her nogle gode råd til dig, så du ved hvordan du bruger ukrudtsbrænderen rigtigt, før du går i gang med havearbejdet. Kontakt gerne dit lokale beredskab, hvis du har spørgsmål."

Kilde: Sydøstjyllands Brandvæsen, sojbv.dk

Rykkede ud til røgfyldt hus

Michael Bruhn understreger, at man skal være ekstremt forsigtig med ukrudtsbrænderen, hvis man bruger den i nærheden af bygninger. Netop sådan en episode var han indsatsleder på onsdag formiddag, hvor det ukrudtssvitsende værktøj var synderen.

På Cikorievej i Horsens havde en person været i gang med at brænde ukrudt af ved et hus, hvor der under et af vinduerne var en facadekonstruktion af træ, som blev antændt.

- Der var kommet en glødebrand i konstruktionen, som gjorde, at huset blev røgfyldt, og man derfor opdagede branden. Vi fjernede pladen under vinduet og slukkede gløderne med lidt vand, siger Michael Bruhn.

Han henviser til Sydøstjyllands Brandvæsens hjemmeside, sojbv.dk, hvor man kan finde gode råd til, hvordan man skal passe på med ukrudtsbrænderen og andre remedier, der kan starte en brand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce