Annonce
Horsens

Glædeligt nyt fra plejecenter - men stort smittetal i weekenden

Der er i løbet af to døgn fundet 28 positive test i Horsens Kommune- Arkivfoto: Mads Dalegaard
28 nye smittetilfælde er tikket ind i Horsens Kommune lørdag og søndag, men samtidig er der godt nyt fra plejecenter, der var smitteramt i sidste uge.
Annonce

Horsens: 19 blev konstateret smittet med covid-19 i Horsens Kommune i døgnet forud for lørdag, og søndag lød meldingen på ni nye smittetilfælde.

Det oplyser borgmester Peter Sørensen (S), som får smittetallene hver morgen. Han understreger, at smittetallene hver dag er et øjebliksbillede.

Ingen af tallene giver anledning til, at Horsens Kommune ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed skal iværksætte hverken flere eller færre tiltag, tilføjer borgmesteren.

- Men vi skal selvfølgelig fortsat have stor fokus på de kendte retningslinjer, fastslår han.

Weekendens konstaterede smittetilfælde fordeler sig bredt fra både Brædstrup og Gedved til Horsens, hvor de smittede er at finde i både nord, syd, øst og vest, oplyser borgmesteren.

Annonce

Beboere og personale testet to gange

Den positive nyhed er, at der ikke er konstateret flere smittede på plejecentret Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup, siger Peter Sørensen.


Det er glædeligt og meget positivt, at der ikke er fundet flere smittede netop der, hvor vi har nogle af de mest sårbare.

Peter Sørensen


Her blev en beboer og to ansatte i sidste uge testet positiv, og siden er samtlige beboere og personale blevet testet to gange.

- Vi har netop fået de sidste testresultater, og alle er negative. Det er glædeligt og meget positivt, at der ikke er fundet flere smittede netop der, hvor vi har nogle af de mest sårbare, siger Peter Sørensen.

Daglige smittetal i Horsens Kommune

Hver dag kommer der en ny melding om, hvor mange der testet positiv for covid-19 i Horsens Kommune inden for det seneste døgn - altså siden sidste måling.

Tallet dækker over, hvor mange af de analyserede tests, der er konstateret positive. Det betyder, at testen godt kan være foretaget tidligere.

Sådan ser de seneste to ugers tal ud:

Søndag 22. november: 9 nye tilfælde

Lørdag 21. november: 19 nye tilfælde

Fredag 20. november: 14 nye tilfælde

Torsdag 19. november: 22 nye tilfælde

Onsdag 18. november: 11 nye tilfælde

Tirsdag 17. november: 23 nye tilfælde

Mandag 16. november: 21 nye tilfælde

Søndag 15. november: 22 nye tilfælde

Lørdag 14. november: 18 nye tilfælde

Fredag 13. november: 28 nye tilfælde

Torsdag 12. november: 14 nye tilfælde

Onsdag 11. november: 12 nye tilfælde

Tirsdag 10. november: 11 nye tilfælde

Mandag 9. november: 8 nye tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce