Annonce
Horsens

Glædelig jul med forsinkelse: Julekort var 44 dage undervejs

- Vi må hellere komme i gang med julekortene. Tegning: Jens Julius
Børge Pedersen kiggede noget, da han 31. januar fandt et julekort fra sin gamle ven i postkassen. Kortet var stemplet 19. december 2019 og har altså været 44 dage undervejs fra Horsens til Juelsminde.

Horsens: Godt nok varer julen lige til påske.

Men at et julekort er 44 dage om at nå modtageren, er måske lige rigeligt nok.

Det mener Erhardt Wendel Madsen fra Horsens.

Han sendte et julekort til sin ungdomsven Børge Pedersen en uges tid før julen 2019 og regnede med, at alt var godt.

Derfor undrede han og hustruen Ruth sig også over, at Børge Pedersen ikke reagerede på julekortet.

- Vi gik og tænkte på, at det var sært, at han ikke gav besked og sagde tak for det, vi skrev, siger Erhardt Wendel Madsen.

Men der var en god forklaring.

Annonce

Det er sgu' vildt

Først 31. januar i år - 44 dage efter, at julekortet 19. december blev stemplet i Horsens - landede det i postkassen hos Børge Pedersen, der bor i Juelsminde.

Klogeligt kvitterede Børge Pedersen for julekortet med at sende en mail med tak for det flotte julekort.

- Jeg vidste godt, at det ikke er lige som i de gamle dage, hvor et brev kom dagen efter. Men det her vildt. Det er sgu' for meget, lyder det fra Erhardt Wendel Madsen.

Også Børge Pedersen undrer sig over, at det kunne tage så lang tid.

- Det er under al kritik det der, PostNord, mener han.

Postnord beklager

Hvorfor julekortet har været så længe undervejs, er uvist.

Folkebladet har forelagt sagen for PostNord, der ikke har noget bud på, hvad der gik galt:

- Vi leverer flere hundrede millioner breve og pakker hvert år, og det vil derfor aldrig kunne undgås, at der sker en fejl. Men det ændrer ikke på, at vi selvfølgelig er meget kede af, at julekortet ikke kom frem, som det skulle. Det er ikke til at sige, om julekortet har været fejlleveret i første omgang, eller hvad der ellers kan være sket, siden det har været så længe undervejs, lyder det i et skriftligt svar fra PostNord.

Retfærdigvis skal det siges, at Erhardt Wendel Madsen sendte andre julekort samtidig med kortet til Børge Pedersen, og de nåede frem til modtagerne inden juleaften.

Oplevelsen har da heller ikke fået ham til helt at opgive at sende julekort med posten.

- Min kone sender nogle julekort på mail, men jeg kan nu bedst lide at skrive dem i hånden. Så vi prøver igen til jul, siger han med et smil.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bilist fik ildebefindende og endte i baghave

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce