Annonce
Hedensted

Glæde, spænding og nervøsitet: Fire voksne og tre børn satte kurs mod Kloster Mølle

Søren Sørensen (i midten), Vivi Schmidt (t.h), Ditte Møller (i midten), Elisabeth Moeslund (t.v) og børnene Emily Moeslund og Josephine Moeslund gjorde mandag morgen klar til en tre dages kanosejlads på Gudenåen fra Tørring til Kloster Mølle. En strækning, hvor samtlige sejltilladelser har været udsolgt siden 23. juni. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Kæresteparret Søren Sørensen og Vivi Schmidt fra Silkeborg stod mandag morgen parat på Tørring Camping, hvorfra en tre dages kanosejlads blev skudt i gang. Med sig var både voksne døtre, børnebørn og et fyldt madlager.
Annonce

Tørring: Det er blevet så populært at sejle i kano på Gudenåen, at Tørring Kanoudlejning allerede i juni kunne melde om udsolgt på strækningen fra Tørring til Kloster Mølle.

Heldigvis for kæresteparret 64-årige Søren Sørensen og 59-årige Vivi Schmidt fra Silkeborg, førstnævntes 35-årige datter Ditte Møller og sidstnævntes 28-årige datter Elisabeth Moeslund, planlagde de deres sommersejlads allerede i februar – og mandag morgen ankom de til Tørring Camping.

Dagens turist

Avisen møder turister, der holder sommerferie på forskellig vis, og søger svar på, hvad der har bragt dem til lokalområdet.

Senest var det familien Jensen fra København, der havde taget turen mod Hjarnø. Denne gang er det fire voksne og tre børn, der skal på en tre dages kanosejlads fra Tørring til Kloster Mølle.

Her påbegyndte de deres tre dages kanoeventyr, som slutter i Kloster Mølle onsdag.

- Det er en rigtig fin måde at holde ferie på. Jeg har sejlet her før – senest sidste sommer, så jeg er godt bekendt med Gudenåen, siger 64-årige Søren Sørensen, hvortil hans datter supplerer:

- Det er naturen, roen og alle de glade mennesker, man møder, som gør kanoture så fantastiske, så vi glæder os helt vildt, siger Ditte Møller, der er bosat på Frederiksberg.

Annonce

Nervøsitet og tre små børn

Modsat Søren Sørensen, Ditte Møller og moderen Vivi Schmidt har 28-årige Elisabeth Moeslund fra Fårvang aldrig sejlet i kano før. Ej heller hendes to døtre, fireårige Emily Moeslund og toårige Josephine Moeslund, hvorfor der var spænding at spore, da avisen fangede familien før sejladsen.

- Jeg er ikke vant til sådan noget her, så der er lidt nerver på, må jeg ærligt indrømme. Det bliver helt sikkert interessant at sove i telt med mine små børn, siger Elisabeth Moeslund, hvilket hendes fireårige datter nikker storsmilende til.

Annonce

Fyldt til randen

En tre dages sejlads på Gudenåen kræver dog en del planlægning, hvilket også Tørring-turisterne måtte sande.


Jeg er ikke vant til sådan noget her, så der er lidt nerver på, må jeg ærligt indrømme. Det bliver helt sikkert interessant at sove i telt med mine små børn.

Elisabeth Moeslund


Bilen var nemlig fyldt helt op til randen, men om de kunne have både en oppustelig sofa og den resterende del af hjemmepakningen med, havde der været livlig debat om forinden.

- Ja, vi har jo nok pakket alt, alt for meget, udbryder 59-årige Vivi Schmidt grinende.

- Vi har diskuteret lidt om det, og vi ved endnu ikke, hvorvidt vi har plads til det hele, men vi er i hvert fald godt dækket ind på madfronten, da vi har medbragt alt fra mørbradgryde og rugbrød til hjemmebagte boller, kager og pizzasnegle, tilføjer Ditte Møller, hvis treårige søn Aksel tog sig en morgenlur i bilen, mens familien gjorde klar til kanoturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce