Annonce
Horsens

Glæde på VIA: Flere vil læse til ingeniør i Horsens

VIA har modtaget 18.658 ansøgninger via kvote 1 til sine over 40 uddannelser i Region Midtjylland. I Horsens er tallet 2890 ansøgninger mod 2803 i 2018 - altså sammenlagt en lille fremgang. På de dansksprogede ingeniøruddannelser er stigningen på over 45 procent. Foto: VIA University College
966 har søgt ingeniøruddannelser på kvote 1 i Horsens mod 800 sidste år. - Et bevis på uddannelser af høj kvalitet i Horsens, siger borgmester og VIA-bestyrelsesformand.
Annonce

Horsens: En fremgang på over 45 procent i forhold til 2018.

Det er status for ansøgertallet til VIA's dansksprogede ingeniøruddannelser i år. Også uddannelsen til bygningskonstuktør og kort- og landmåler oplever klart flere ansøgere.

Fristen for kvote 1-ansøgninger udløb fredag middag, og tallene for de nævnte uddannelser betegnes som "flotte" i en pressemeddelelse fra VIA University College.

VIA har modtaget 18.658 ansøgninger til sine over 40 uddannelser i Region Midtjylland. I Horsens er tallet 2890 ansøgninger mod 2803 i 2018 - altså sammenlagt en lille fremgang.

Den samlede søgning til ingeniøruddannelserne i Horsens er steget fra 800 sidste år til 966 i år. Og det er altså særligt blandt de dansksprogede uddannelser til ingeniør, at interessen kan mærkes. Maskiningeniør og softwareingeniør er eksempler på uddannelser, der oplever en fordobling af førsteprioritetsansøgere siden sidste år.

Flere vælger altså en ingeniøruddannelse på VIA i Horsens som deres første valg, når de søger uddannelse.

Hvad er kvote 1 og 2?

Årets ansøgninger til VIA's uddannelser omfatter kvote 1- og kvote 2-ansøgninger samlet.

I kvote 1, som hvert år har ansøgningsfrist 5. juli kl. 12.00, bliver ansøgerne udelukkende vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra deres gymnasiale uddannelse. På blandt andet ingeniøruddannelsen er der dog frit optag. Det betyder, at ansøgerne er garanteret en studieplads, hvis de lever op til adgangskravene uanset deres karaktergennemsnit.

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis job, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på. Der er hvert år ansøgningsfrist til kvote 2 15. marts kl. 12.00.

Kilde: VIA University College

Annonce

Borgmester: Til gavn for hele Danmark

Peter Sørensen, borgmester i Horsens og bestyrelsesformand for VIA University College, er godt tilfreds med fremgangen lokalt:

- Det er for mig et klart bevis på, at vi har stærke uddannelser med høj kvalitet også uden for de fire store byer i Danmark. Og det bidrager i høj grad til et Danmark i balance, siger Peter Sørensen (S) i pressemeddelelsen.

Han fremhæver også, at tallene, der nu bliver offentliggjort, viser, at VIA's store fokus og indsats i forhold til at imødekomme manglen på ingeniører har haft en effekt.

- Det er til gavn for hele Danmark, at vi uddanner flere ingeniører og dermed undgår den mangel på ingeniører, prognoserne forudsiger. Det får med andre ord en positiv betydning for fremtidens danske arbejdsmarked, siger bestyrelsesformanden for VIA University College.

Prorektor Louise Gade er øverst ansvarlige for alle VIA's uddannelser, og hun har også øje for stigningen blandt ingeniører:

- Vi er specielt glade for fremgangen i søgningen til ingeniøruddannelserne da der jo i erhvervslivet i den grad er mangel på ingeniører med stærke erhvervsrettede kompetencer, som VIA uddanner ingeniører med, siger hun.

Annonce

Her har der været fald

Uddannelsen til sygeplejerske er sammen med uddannelsen value chain management nogle af de få uddannelser i Horsens, som har en tilbagegang i antallet af ansøgere - på henholdsvis 16 og 10 procent. Begge uddannelser er dimensionerede, hvilket vil sige, at der er et loft over, hvor mange studerende der må optages.

For value chain management betyder det, at der stadig ser ud til at være flere ansøgninger end pladser på studiet.

På sygeplejerskeuddannelsen udbydes der i år 40 ekstra studiepladser i Horsens. Trods faldet i førsteprioritetsansøgninger forventes det, at pladserne bliver fyldt til studiestart i september.

Antallet af førsteprioritetsansøgninger til uddannelsen som sygeplejerske i VIA generelt overgår nemlig, som altid, antallet af studiepladser på sygeplejerskestudiet på VIA University College.

VIA University College i Horsens

VIA i Horsens udbyder 28 uddannelser, blandt andet ingeniører, bygningskonstruktører, sygeplejersker og pædagoger.

VIA i Horsens har cirka 3700 studerende og 350 medarbejdere.

Fra sommeren 2021 etablerer VIA et nyt campus ved banegården og busstationen.

Campus Horsens skal være byens nye samlingspunkt for viden, vækst og forretningsmuligheder med brobygning mellem studerende, iværksættere og virksomheder.

Kilde: VIA University College

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce