Annonce
Kultur

Glæde over ny kør selv-festival: Horsens kan noget helt særligt

Jakob Bille (LA) er glad for, at Horsens har fået stablet et kulturarrangement på benene i en tid, hvor meget er aflyst. Arkivfoto: Morten Pape
Det vækker glæde i Horsens Kommune, at man sammen med byens kulturliv har skabt tre dages drive-in-festival.
Annonce

Horsens: Coronavirussen har været skyld i et hav af aflysninger - også i Horsens, hvor der ikke blev holdt Krimimesse, hvor Bryan Adams- og Sting-koncerterne blev skubbet et år, og hvor middelalderfestivalen er en af mange aflyste arrangementer hen over sommeren.

Nu er der kommet et lille plaster på såret i form af Kør Selv Festival, der holdes på Fængslet 4.-6. juni med underholdning fra Carpark North, Hr. Skæg, Lasse Rimmer og flere. Et bredt samarbejde mellem Horsens Kommunes kulturafdeling og byens kulturliv har fået arrangementet stablet på benene.

- Jeg er rigtigt glad for, at vi nu kan løfte sløret for den her tre dages-festival, hvor alle – både store og små – kan få en god oplevelse. Det er en del af vores helt særlige Horsens-dna, at vi står sammen om at være en stærk kultur-kommune, og vi har tradition for at arrangere oplevelser hele året rundt, siger borgmester Peter Sørensen (S) i en pressemeddelelse.

- I den her tid, hvor vi har været nødsaget til at aflyse flere arrangementer som eksempelvis Krimimessen og Horsens Middelfestival er det fantastisk, at vi nu er i mål med en helt ny måde at holde festival på, og det håber jeg, at borgerne vil tage godt imod, siger borgmesteren.

Kør Selv Festival på Fængslet

Kør Selv Festival er arrangeret i et samarbejde mellem Mærk Byen, en del af Horsens Kommunes kultur- og eventafdeling, Horsens & Friends, Horsens Ny Teater, KulisseLageret og Fængslet, mens City Horsens, Horsens Musikskole og Komediehuset også bliver en del af festivalen.

Programmet:

Musik: Carpark North og Peter Sommer & Tiggerne

Comedy: Lasse Rimmer, Heino Hansen, Phillip Devantier og Torben Chris

Film: "Dronningen" og "Klovn The Final"

For børn: Ramasjang Mysteriet og Hr. Skæg

Derudover står KulisseLageret for opvarmning til de forskellige shows, og der vil være underholdende indslag fra Horsens Musikskole og Komediehuset. Det fulde program kan ses på www.festival.horsens.dk.

Sådan fungerer det:

Billetter købes på www.festival.horsens.dk, og de vil gælde for én bil til ét show. Maksimum fem passagerer per bil. Nogle shows bliver gratis, mens andre vil koste 200 kroner.

Når man ankommer, vil man blive fordelt ud på pladsen, hvor man parkerer sin bil og indstiller bilradioen til den frekvens, hvor lyden sendes ud. Efter showet forlader man pladsen igen. Har man billet til næste arrangement, skal man også ud at vende og ind igen.

Annonce

Drivkraft og passion

Også formanden for kommunens kultur- og civilsamfundsudvalg, Jakob Bille (LA), hylder kulturen for at stå sammen

- Horsens kan noget helt særligt, når det kommer til kulturarrangementer og festivaler i særdeleshed. At vi i denne mærkelige tid kan komme op med et helt nyt festival-koncept siger enormt meget om den drivkraft og passion, kulturlivet i Horsens besidder, siger han.

- Det er imponerende og fantastisk at mærke, at alle bakker op og rigtig gerne vil lave noget, som folk kan samles om, lyder det fra Jakob Bille.

Billetter til Kør Selv Festival kan fås på www.festival.horsens.dk, hvor det fulde program også ligger. Nogle show er gratis, mens andre koster 200 kroner.

Borgmester Peter Sørensen (S) kalder det en særlig Horsens-dna, at man kan få stablet sådan et arrangement på benene i et bredt kulturelt samarbejde. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce