Annonce
Odder

Glæde i lokalråd: Alle valgsteder bevares

Torrild Forsamlingshus og de andre valgsteder bliver bevaret. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Et snævert flertal besluttede mandag aften på et byrådsmøde at holde fast i, at krydserne skal sættes i 10 byer. Dermed får lokalråd et stort ønske opfyldt.

Odder: Et snævert flertal i byrådet besluttede mandag aften at bevare samtlige 10 afstemningssteder i Odder Kommune. Det vækker glæde hos Steffan Lykke Møller, der er næstformand i Saksild og Omegns Lokalråd.

- Det er lidt overraskende, men også positivt. Jeg har hele tiden været fortaler for, at vi skal beholde valgstederne. Det er vigtigt, vi har et nærdemokrati. Det er én ting af lukke skoler, men det er noget helt andet at lukke valgsteder, så du ikke engang kan få lov at stemme i dit nærmiljø, siger Steffan Lykke Møller.

Han kunne konstatere, at Venstre, SF og De Radikale gik ind for at bevare de nuværende 10 stemmesteder. Imod var Socialdemokratiet, Konservative og Enhedslisten, som ville skære antallet ned til fem eller seks. Til gengæld skulle lokalrådene være med til at bestemme grænserne mellem de nye valgdistrikter.

Annonce

Data skal indberettes

Odder skal ligesom alle andre kommuner fra næste år skal have et nyt valgsystem. Systemet har blandt andet digitale valglister, og det er en fordel. Fremover skal Danmarks Statistik nemlig have oplyst, hvem der har stemt. Det nye system kræver nyt it-udstyr samt it-folk på alle valgsteder.

Socialdemokraten Lone Jakobi forklarede, hvorfor partiet støtter en løsning med færre valgsteder.

- Det handler ikke så meget om kroner og ører, men først og fremmest om en digital udvikling, der er på vej under alle omstændigheder, sammenholdt med, at vi oplever et stigende antal brevstemmer, sagde Lone Jakobi.

SF's Marianne Hundebøll købte ikke det argument.

- Er vi mennesker til for it-systemernes skyld, eller er de her for vores, spurgte hun.

Steffan Lykke Møller fulgte debatten på kommunens net-tv.

- Det var lidt sjovt, at den teknologiske udvikling blev taget op både af dem, der talte for og imod. Selvfølgelig skal vi med i den teknologiske udvikling, men den skal ikke gøre det mere besværligt for os. Den skal gøre det nemmere, siger Steffan Lykke Møller.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce