x
Annonce
Brædstrup

Glæde i landsbyen: Daginstitutionen Himmelblå kan overleve

Sidsel Ottosen, der er med i Trivselsrådet og bestyrelsen for daginstitutionen Himmelblå, er meget lettet over, at der er kommet mange flere børn i institutionen. Arkivfoto: Lars Juul
Forældre og borgere i Sdr. Vissing glæder sig over, at antallet af børn i daginstitutionen Himmelblå er fordoblet.

Sdr. Vissing: Der er mere end dobbelt så mange børn i Børnehuset Himmelblå i Sdr. Vissing som for to år siden. Frygten for, at børnehaven må lukke, er derfor ved at forsvinde.

Antallet af tilmeldte børn er nu 30, hvor der for to år siden kun var 12 børn i Himmelblå.

På grund af det stigende antal børn ser både forældre og medarbejdere optimistisk på fremtiden for daginstitutionen, der har stor betydning for landsbyen.

- Himmelblå har en enorm betydning for os, der bor og lever i Sdr. Vissing. Vi er meget lettede. I lang tid har der være snak om, at Himmelblå var lukningstruet. Men det kan man nu sætte tykke streger over - det er ikke nødvendigt at snakke om det mere, understreger Sidsel Ottosen, der er med i Trivselrådet og bestyrelsen for Himmelblå.

Annonce

Der skal være tilbud til børnefamilier, hvis man skal gøre sig håb om at sætte mere gang i tilflytningen til Sdr. Vissing.

Sidsel Ottosen, bestyrelsesmedlem og mor

Øget kendskab

At der er kommet mange flere børn i Himmelblå, skyldes både, at der er kommet flere børn i byen, men også, at kendskabet til daginstitutionen er blevet øget. Horsens Kommunes profilering af Himmelblå er blevet bedre, forklarer Sidsel Ottosen, og en legestue, der bruger børnehavens lokaler, har også medvirket.

- Den nye leder, Laila Lundtofte, har faciliteret, at dagplejen kommer i Himmelblå til legestue en gang om ugen, og det har givet mulighed for et større optag, siger Sidsel Ottosen.

- For sådan nogle som os, der flytter fra større byer til landet, betyder det ekstremt meget, at der er børnehave, vuggestue og dagpleje... ellers kunne man jo ligeså godt flytte et andet sted hen. Der skal være tilbud til børnefamilier, hvis man skal gøre sig håb om at sætte mere gang i tilflytningen til Sdr. Vissing, understreger hun.

- Det er også godt, at der stadig er skolebus til Brædstrup. Det betyder rigtig meget. Hvis man skal køre børn langt til daginstitutioner og skoler, skal man have to biler, og så begynder det at blive dyrt at bo på landet, siger Sidsel Ottosen.

Hun og ægtemanden Søren har to børn. Den mindste, Viola, går i børnehaven, og den store pige, Silke Marie, går på Brædstrup Skole i 1. klasse. Hun har også været i Himmelblå.

Der er plads til flere børn i Himmelblå, så hvis der kommer yderligere gang i tilflytningen til Sdr. Vissing, er daginstitutionen gearet til det.

- Der kommer måske små børneårgange igen, men indtil videre ser det godt ud. Mange vælger Himmelblå, fordi de synes, at det er et godt sted, lyder det fra Sidsel Ottosen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce