Annonce
Horsens

Giv et skulderklap til ham eller hende, der gør din dag en tand bedre

Juletiden er en god anledning til at hylde dem, der gør en ekstra indsats. I december giver vi sammen med læserne et skulderklap til dem, der har gjort mere, end man kunne forvente. Sidste år overraskede Kamilla Stilling to af sine tidligere lærere fra Sct. Ibs Skole i Horsens, som i et tubulent børneliv støttede hende og troede på hende. Ifølge Kamilla Stilling gjorde det en afgørende forskel for hendes liv. Arkivfoto: Morten Pape
I december hylder Horsens Folkeblad dem, der gør noget særligt for andre. Du kan indstille din kandidat nu.

Horsens: Naboen der altid tilbyder at klippe hækken.

Pædagogen der tager dit barn på skødet om morgenen.

Vennen der holder din hånd i svære tider.

Veninden som altid lige kigger forbi med en ekstra portion mad til din fryser.

Læreren som betyder noget helt særligt.

Faderen der altid stiller op for at hente, bringe og organisere.

De frivillige i foreningerne der løfter et kæmpe arbejde.

Eller hende bag supermarkedsdisken der bare gør din dag en tand bedre med sit smil.

Vi kender alle sammen dem, der lige gør dagen lidt bedre. Og hvad er mere oplagt end at bruge julemåneden på at sige tak til dem, der gør noget ekstra for andre?

I december bringer Horsens Folkeblad en række historier, hvor læserne får mulighed for at viderebringe en tak, og nu beder vi så om hjælp.

Vi vil meget gerne have dit bud på, hvem der fortjener en ekstra tak og en æske chokolade for at have gjort mere for andre, end man kan forvente.

Du kan sende din indstilling på mail til abl@hsfo.dk - mærk mailen "Et skulderklap". Du kan også sende et brev til Horsens Folkeblad, Søndergade 47, 8700 Horsens.

Husk at skrive en begrundelse samt dit eget navn og telefonoplysninger, så vi sammen med dig og modtageren kan fortælle nogle af de gode historier i avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hvorfor er kontrol og straf altid løsningen?

Fagbladet 3F og DR Nyheder har over de seneste dage afdækket en række uhyrlige forhold om kinesiske kokke ansat i danske restauranter. Kokke har fortalt om, at de bliver spist af med meget lav løn, kummerlige boligforhold og næsten ingen fritid. Dokumentationen viser, at nogle restauranter har spekuleret i at udnytte den såkaldte beløbsordning, der gør det muligt at hente ikke-EU-borgere til Danmark for at arbejde. Ordningen er sat i verden for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til Danmark, og den fungerer grundlæggende sådan, at hvis der betales en månedsløn på minimum 35.582 kr., og ansættelsen ellers er efter danske forhold, kan der udstedes opholdstilladelse. De to medier, Fagbladet 3F og DR Nyheder, har påvist, at der på et socialt medie i Kina søges efter kokke til danske restauranter - til ansættelsesvilkår, som er langt fra danske normer. DR har spurgt integrationsminister Mattias Tesfaye (S), hvordan han vil løse problemet, og her tyr han til en klassisk model: øget kontrol og hårdere straffe til de virksomheder, der snyder. Men hvorfor er det, at kontrol og straf (næsten) altid bliver standardsvaret til at løse problemer med brodne kar? I en sag som denne sker det endda, længe inden man har et billede af, hvor udbredt problemet er. Kunne det være, at der var en bedre løsning. Et velkomst-møde for alle, der kommer til Danmark på besøgsordningen måske? Eller kunne det være, at problemet slet ikke er så stort? Som Fagbladet 3F skriver, var der i 2018 582 kinesere i Danmark på beløbsordningen. Men det er ikke ensbetydende med, at alle 582 er blevet udnyttet af deres arbejdsgivere. Det kan godt være, at en nærmere undersøgelse viser, at der skal mere kontrol til, eller at der skal være hårdere straffe til restauratører, der udnytter arbejdsivrige kinesiske kokke. Men jeg bliver simpelthen så træt, når kontrol og straf igen og igen bliver danske politikeres standardsvar på, hvordan vi løser et problem. For kontrol og straf ændrer ikke ved, at der er folk, der vil forsøge at snyde systemet. Så lad os nogle gange prøve at se, om der kan være andre løsninger.

112 For abonnenter

Politiet måtte sende ekstra mandskab til Endelave for at tackle demensramt

Erhverv For abonnenter

17-årige Lasse måtte køres til salgsmøder af sin mor: Nu sælger han 225.000 lammeskind om året

Annonce