Annonce
Horsens

Giv eleverne en rimelig klassekvotient

Annonce

Læserbrev: Som lærere skal vi ofte høre på politikernes klagesang over, at eleverne ikke bliver dygtige nok i skolen. Det er en sang uden ende. Men hvad forestiller I jer egentligt, er muligt, når vi presser 29 elever ind i én klasse?

Dagen før sommerferien fik vi besked om, at vi ville modtage nye elever i klasserne. Med rynker i panden og panik i kroppen mærker jeg en frustration af total panik. Sådan reagerede jeg, for kan vi det, når vi i forvejen har 28 elever i alle klasser? Ja, det kan vi tilsyneladende godt. Tilbage står mine kollegaer og jeg med en følelse af, at det her ganske enkelt ikke kan lykkes.

Ifølge tal fra undervisningsministeriet går 28 pct. af alle børn lige nu i klasser med minimum 25 elever i. Det kan vi godt gøre bedre. Det bør vi gøre bedre.

Vi er i klassen. Klokken er 13, og eleverne skal skrive om deres sommerferie. Jeg vender straks kursen mod Mathilde, som skal hjælpes i gang. Imens sidder Kristian overfor og kan ikke få computeren til at starte. Ham hjælper jeg efter 5 minutter. I den anden ende af lokalet sidder Rebekka og er ked af det, fordi hun kom i tanke om, at hun ikke er god nok til at stave. Det opdager jeg først, da Rebekkas sidemakker kommer og fortæller om det. Der er gået et kvarter, og jeg har nået at runde tre elever. Kun få af de øvrige 26 elever når at få min hjælp den time. Resten er overladt til sig selv.

Ude i skolegården. Eleverne skal bøje tysker verber. Sein i nutid. To holder sjippetovet, mens de øvrige elever på skift hopper ind og siger “ich bin”, “du bist” og så videre. I køen er der 26 utålmodige elever. Jeg indser hurtigt, at aktiviteten slet ikke fungerer med så mange elever. Så meget for at komme ud og bevæge sig i undervisningen.


Vores høje ambitioner har ikke en jordisk chance, så længe vi byder vores børn de vilkår.


Vi går hver dag på arbejde og er topmotiveret for at inspirere og dygtiggøre vores elever. Men vores høje ambitioner har ikke en jordisk chance, så længe vi byder vores børn de vilkår.

Politikerne på Christiansborg skal om lidt i gang med at forhandle om dette års finanslov. Jeg håber, at de griber muligheden og sætter en klassekvotient på maksimum 24 elever i folkeskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce