Annonce
Ikast-Brande

Giv din by en ordentlig makrammer

Pia Christiansen (t.v.) og Sylwia Grodzka var torsdag rundt for at hænge "anden bølge” af macramé-hjerterne op i den østlige del af Brande, og trods det kølige vintervejr var der masser af plads til smil undervejs. Foto: Mikael Lund
To kvinder fra Brande har sørget for lidt opmuntring i en kold tid præget af corona-restriktioner.
Annonce

Brande: Du har måske bemærket de små, hæklede røde hjerter, hvis du indenfor de seneste uger har bevæget dig rundt til fods i den vestlige del af Brande.

I torsdags fik de selskab af yderligere 16 hjerter i den modsatte ende af byen. Ved hvert hjerte hænger der en lille, lamineret seddel med hashtagget #makramdinby, og selvom ordet nok mest leder tankerne hen på en ordentlig krammer, dækker det i virkeligheden over en særlig hækleteknik ved navn macramé.

Kvinderne bag hjerterne er Sylwia Grodzka og Pia Christiansen, som med deres initiativ forsøger at sprede lidt glæde, smil og kærlighed i en tid, hvor alle tre begreber for mange er lidt af en mangelvare.

Macramé-hjerterne hæklede de i løbet af en aften, og torsdag begav de sig så ud for at hænge dem op i den østlige del af Brande. Ideen er så, at man – lidt som nogen måske kender fra Pokemon-jagt – skal gå ud og finde hjerterne, hvor de er hængt op, tage et billede og sende det til Sylwias Instagram-profil @min.sjael.

Annonce

VM-hjerte

Hvis man er rigtig skrap, kan man finde 32 hjerter, men indtil videre er der kun en, der har fundet alle de første 16. Egentlig var der kun 15, men Danmarks sejr i VM-finalen i håndbold fik Sylwia Grodzka til at hækle et helt specielt guld-hjerte, som er ophængt et centralt sted i Brande, hvor der normalt kommer mange mennesker forbi hver dag.

Den danske triumf ved VM i herrehåndbold udløste dette ”bonus-hjerte”, som hænger placeret et både ret naturligt og samtidig centralt sted i Brande, hvor der normalt kommer mange mennesker forbi. Foto: Mikael Lund


Præmien? Den består af masser af frisk luft og motion, forklarer de to hæklere, som Brande Bladets udsendte har fået lov til at slå følge med på den første del af rundturen på i alt 7-8 km.

Hver gang et hjerte er hængt op, skal der tages et billede, som så bliver lagt op; så har man lidt at gå efter i sin jagt efter hjerter, men det skal heller ikke være alt for nemt at se, hvor hjerterne hænger, så går lidt af sporten af det.

De 16 nye hjerter i den østlige del af Brande er ligesom de første 16 blevet nummereret og har desuden fået et bogstav hver, som – når man har fundet alle 16 – kan sættes sammen til en lille sætning.

Annonce

Frostbestandige

Macramé-hjerterne har vist sig overraskende modstandsdygtige overfor vejret, selvom nattefrosten har været lidt hård ved nogle af de laminerede sedler, der er hængt op sammen med hjerterne, konstaterer Sylwia Grodzka, som var den første i Brande, der tog initiativet til sig.

Siden fik hun Pia Christiansen med på vognen. De to kendte hinanden i forvejen gennem deres børn, som går på samme skole, to af dem i samme klasse.

Sylwia Grodzka var den første i Brande til at tage ideen om macramé-hjerterne til sig. Her har endnu et hjerte fundet en blivende plads på en lygtepæl langs en banesti, der vistnok ikke er helt lige… Mikael Lund

Med både fastelavn, Valentines-dag og vinterferien ret forude var hjerterne en oplagt lejlighed til at lave en både hyggelig og corona-venlig familieaktivitet, forklarer de to kvinder bag de mange hjerter, der nu pryder blandt andet gadelygter og broer over en stor del af Brande. Smilene er de trods de mildest talt kølige vintervejr selv storleverandører af. Deres håb er, at andre får samme glæde af hjerterne.

Hvis corona-restriktionerne bliver ophævet med udgangen af februar, tager de turen rundt for at indsamle hjerterne igen, men ellers får de lov til at blive hængende lidt længere. Planen er, at de efterfølgende skal hjem og hænge på træerne i de to hækleres egne haver, oplyser Sylwia Grodzka.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Sport For abonnenter

Fredag mødes AC og VB igen: Hvem har mest på spil? Få svaret her

Annonce