Annonce
Østjylland

Gik tur med barnevogn på sø i Universitetsparken: - Det kan ende galt

Arkivfoto: Tobias Heede Niebuhr
Politiet sender nu en kraftig opfordring om at blive væk fra frosne søer og vandhul, efter at børn og voksne med barnevogne lørdag var ude på en sø i Universitetsparken.
Annonce

Aarhus: Politiet har flere gange lørdag set personer gå rundt på isen ved blandt andet Egå Engsø og en sø i Universitetsparken.

- Østjyllands Politis indsatsleder var netop i Universitetsparken i Aarhus ved testcentret for at få børn og voksne med barnevogne ind fra isen, lyder det i et tweet udsendt af vagtchefen fra Østjyllands Politi ved middagstid.

Som følge af at flere søer og vandhul ifølge politiet er blevet populære udflugtsmål, udsender Østjyllands Politi nu endnu en opfordring om at holde sig langt væk fra isen.

- Vi har set voksne, der går tur med børn og barnevogn på isen, og børn der leger uden opsyn. Det er jo direkte livsfarligt at gå rundt på en is, der slet, slet ikke er tyk nok endnu, og vi vil på det kraftigste opfordre folk til at holde sig væk og bruge deres sunde fornuft, siger vagtchef Rene Ludvig.

Politiet står ikke bare og ser til, når de opdager, at personer færdes på isen.

- Vi kalder folk ind, hvis vi ser de leger rundt på isen, men vi kan ikke patruljere rundt ved alle søer i Østjylland, og vi frygter, at det kan ende galt, for det går altså stærkt, hvis man først ryger igennem isen. Så vi håber, at folk vil begynde at tage ansvar for sig selv og ikke mindst deres børn, siger Rene Ludvig.

Ifølge målinger foretaget af Aarhus Kommune skulle isen lige nu være omkring seks centimeter tyk. Det kræver 16 centimeters is, før isen bliver erklæret sikker at gå på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce