Annonce
Horsens

Amerikansk skogigant rammer Horsens: Flytter ind på Søndergade

Skechers åbner skobutik på Søndergade 43 i juni. Foto: Jørgen Hasseriis
Skechers Store åbner butik på Søndergade 43 i juni.

Horsens: I USA er det det næstmest solgte skomærke. På verdensplan det fjerdemest solgte.

Skechers er navnet, og nu kommer skoen til Horsens. Det amerikanske skomærke, der sidste år omsatte for et flercifret milliardbeløb har fået øje på det ledige lejemål på Søndergade 43, hvor optiker Hans Laursen før lå.

Bag butiksnyheden står det danske selskab Skechers Store med kompagnonerne Jesper Jensen fra Grindsted og Jan Pedersen fra Svendborg.

De åbnede for seks år siden deres første skandinaviske konceptbutik i Odense og har siden åbnet en butik mere dér og tillige to i Aarhus, en i Kolding, Esbjerg, Vejle og Silkeborg og til juni altså også i Horsens.

Annonce

Hyggelig bymidte

Det bliver en rendyrket konceptbutik med 400 forskellige Skechers-modeller. Der er ingen online-del, for som Jesper Jensen siger:

- Vi lever af den fysiske del. I vores branche er den type sko noget, man stikker foden i. Det betyder meget for folk at få sat foden i skoen og mærke den. Vores butik bygger på et bredt udvalg og rådgivning, og derfor sørger vi for et veluddannet personale.

Blækket på kontrakten er kun lige blevet tørt, så der er endnu ikke sat navn på butikschefen. Men butikken får fem ansatte, oplyser Jesper Jensen.

Hos EDC, der har forhandlet med lejeren på vegne af bygningens ejer, Casa, er man glad for, at have fået kontrakten på plads.

Lars Tygesen fortæller, at det har været en spændende proces at skulle indhente godkendelser på handelen i USA.

- Det har været lidt usædvanligt og mere langstrakt, fordi vi skulle have de udenlandske godkendelser. Det har været en sjov proces, og at vi kan få en stor kæde hertil, der har 3000 butikker i 170 lande, fortæller, at Horsens er en god by med en god handelsgade. De har set positivt på ombygningen af gågaden, og det bekræfter, at det er en velfungerende gade, vi har.

Hos Skechers Store var det da også et af parametrene.

- Vi faldt for den hyggelige bymidte, og vi kunne se, at man gør noget for butikshandlen i Horsens. Byen er kendt for at lave mange kulturelle aktiviteter, og det er en by i stor vækst, så vi glæder os til at komme hertil. Der er et stort potentiale, siger Jesper Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

I denne weekend lykkedes det mig at få en klump i halsen tre gange. Alle tre gange var den fremkaldt af danskere, der står sammen om at komme gennem corona-krisen. Og alle tre gange foregik det med stor respekt for, at vi for at stå sammen netop må holde afstand. Det var ikke bare rørende, men også velgørende at mærke fællesskabet - og ikke mindst respekten for dem, der lige nu står i frontlinjen. Måske har I læst nogle af de beretninger, vi har haft i avisen og på hsfo.dk fra sygeplejersker og læger, som står klar til at tage imod og behandle de af os, der bliver syge. Det er ganske almindelige mennesker som du og jeg, men de har nogle faglige kompetencer, som giver dem et særligt ansvar. Og det tager de på sig. Nogle med bævende hjerte og naturlig usikkerhed, mens andre står og sparker som en galophest i startboksen. Tilbage til klumperne i halsen. Den første blev udløst fredag aften, da DR inviterede danskerne til at synge sammen hver for sig. Udløst af den italiensk inspirerede fællessang fra altanerne og skubbet på vej af den succes, chefdirigent Philip Faber har haft med sin morgensang på DR. Programmet førte mig tilbage til stemningen under den mindekoncert, som DR sendte for Kim Larsen efter hans død. En blanding af fællesskab, sorg og håb. Og det var nok ikke kun mig, der lagde mærke til, hvor mange af hans sange der var på aftenens program. Næste klump i halsen fik jeg af at køre gennem Snaptun lørdag formiddag. Facebook-opfordringer om at hejse Dannebrog lørdag kl. 10 landet over havde en helt særlig effekt og opbakning i havnebyen. Imponerende mange havde startet dagen med at gå ud til flagstangen. Tredje klump i halsen dukkede op lørdag aften, da TV2 sendte sit show "Danmark står sammen". Her var formålet at hylde danskere, som har fundet nye måder at hjælpe hinanden gennem krisen på. Dem, der gør lidt mere, end nogen kan forvente og forlange. Og rører os alle i hjertet. Hjemme fra privaten sang Mads Langer "Mellem Linjerne" i en version, som sluttede med "Det er nu, vi må stå alene. Så vi kan stå sammen hver for sig."

Hedensted

Restaurantforpagter efter coronaudbrud og serieindbrud: Det kan ikke blive meget værre

Annonce