Annonce
Horsens

'GG Horsens' sæson 2 lå på kanten af skraldespanden

Et par måneder før Wasabi Film skulle i gang med optagelserne af "GG Horsens" sæson 2, sagde hovedrolleindehaver Julie Zangenberg farvel til serien. Instruktør Morten Urup rasede og var tæt på at droppe optagelserne. I stedet endte han dog med at skrive stortalentet Miri-Ann Beuschel ind i handlingen. Foto: Mads Dalegaard
Julie Zangenbergs brud med ”GG Horsens” knockoutede instruktør Morten Urup, indtil han tog kreativ revanche. Nu kører Wasabi Films kameraer igen i Horsens og omegn.
Annonce

Horsens: Der er en ny sæson af komedieserien ”GG Horsens" på vej. Filmfolk fra selskabet Wasabi Film har haft travlt med optagelserne i Horsens-området i de seneste uger. Men egentlig lidt på trods. Instruktør Morten Urup har nemlig været særdeles tæt på at smide hele sæson 2 i skraldespanden.

Vi sidder på et par plastikhavestole i en garage i et parcelhuskvarter i Østbirk, der udgør dagens location, mens Morten Urup forholder sig til det emne, der har fyldt mest i medierne i tiden op til optagelserne: Bruddet med første sæsons hovedrolleindehaver Julie Zangenberg.

Skuespilleren, der havde rollen som gamerpigen Sandra i første sæson, kom i forsommeren på kant med Morten Urup. Ifølge instruktøren fordi hun stillede krav for at medvirke, som Wasabi Film ikke kun honorere.

Zangenberg sagde farvel og tak, og i lidet flatterende vendinger sværtede Urup hende efterfølgende til i en podcast, han medvirker i.

Annonce

- Jeg var ret presset

- Det blev kørt mere op, end det var meningen, at det skulle, siger han om sine udtalelser, der faldt i gamer-podcasten De Danske Guardians og inkluderede udsagn som ”diva” og ”ko” om den kendte skuespiller.


Jeg havde skrevet et halvt år på en historie, der involverede hende, vi havde haft flere møder undervejs, men så valgte hun at smutte. Det satte os i en virkelig dårlig situation.

Morten Urup


- Det var nogle dage, efter hun var hoppet fra, så jeg var ret presset, og så sad vi (Urup og de andre i podcasten, red.) og snakkede, som vi altid gør, og så kom jeg til at bruge et uheldigt ordvalg om hende. Det fortryder jeg selvfølgelig, men konteksten står jeg hundrede procent ved, siger han om sin kritik af Zangenbergs beslutning om at droppe ud to måneder, før klaptræet skulle smække til sæson 2 af den Horsens-baserede esport-komedie om pigers plads i gamer-verdenen.

Annonce

Blev provokeret til en løsning

- Jeg havde skrevet et halvt år på en historie, der involverede hende, vi havde haft flere møder undervejs, men så valgte hun at smutte. Det satte os i en virkelig dårlig situation, siger Morten Urup, som overvejede helt at kvitte sæson 2, fordi han ikke uden videre kunne trække en ny ”Zangenberg” ind fra sidelinjen.

- Jeg sagde til Jesper, min producer, at jeg ikke ville lave sæson to, for jeg kunne slet ikke se, hvordan vi skulle gøre det, erindrer instruktøren og slår ud med armene, inden han læner sig frem i plastikhavestolen.

- Men så tror jeg alligevel, at jeg blev så provokeret af, at hvor nederen det ville være, hvis hun skulle stoppe serien på den måde. Så jeg grublede lidt over det og kom op med en ny idé, siger han.

Den ny idé inkluderer i sagens natur, at Zangenbergs rolle Sandra Mølgaard nu er fortid i serien.

Som en pendant til virkelighedens verden har Sandra i sæson 2 skrottet sit gamerhold GG Horsens, som dermed står i en slem kattepine.

Annonce

Stortalent indkaldt til hovedrolle

Ind på scenen træder i stedet den ny hovedrolle-karakter Nicole, der spilles af upcoming-navnet Miri-Ann Beuschel.

Der er rock'n'roll-energi på settet, og det er sjovt at arbejde i det nærmest tegneserie-agtige univers, der kendetegner "GG Horsens", forklarer den ny hovedrolle-indehaver Miri-Ann Beuschel. Her hun og resten af holdet på optagelse i Østbirk, hvor et lånt parcelhus udgør holdejeren Hennings hjem. Jonas Schmidt, som ses i beige outfit, spiller fortsat rollen som Henning. Foto: Mads Dalegaard

Hendes karakters problemfyldte forhold til hendes bror, der også er gamer, bærer nu handlingen, og der er skruet op for familiedramaet i sæson 2, forklarer Morten Urup.

Det var alligevel noget af det, der fungerede bedst i sæson 1, mener han.

- Jeg sidder med en serie, der hedder ”GG Horsens”. Den hedder ikke ”Sandra Mølgaard”, og det var sådan set holdet og karaktererne rundt om hende, der var de mest interessante i sæson 1.

- Vi vidste jo godt, da vi lavede første sæson, at Sandra var kedelig; helt straight, den alvorlige no nonsens-type, så det her var også en mulighed for at skabe en ny kvindelig hovedkarakter, som kan noget mere. Som både er quirky og interessant, siger Morten Urup om den rolle, Miri-Ann Beuschel spiller som Nicole.

- Det er vigtigt for mig, at det ikke for seerne kommer til virke, som om hun er "den ny Sandra". Hun er noget helt andet, siger Morten Urup.

Annonce

Intet pres efter Zangenberg-sag

Miri-Ann Beuschel har man senest kunnet se i filmen ”Vores Mand i Amerika”, og tidligere har hun blandt andet været med tv-serierne ”Doggystyle”, "Helved" og "Parterapi".

Den 28-årige skuespiller, der ligesom Morten Urup stammer fra Ølgod i Vestjylland, føler sig ikke presset af at have overtaget hovedrollen efter tvisten mellem Urup og Zangenberg.

- Jeg føler intet pres i forhold til Zangenberg, for vores roller har ikke noget med hinanden at gøre. Jeg føler kun et pres i forhold til, at ”GG Horsens” er en populær serie blandt børn og unge, og jeg ved, at jeg kommer med en helt anden energi, forklarer hun i en pause fra optagelserne i huset i Østbirk, der i serien udgør e-sport-holdejeren Hennings domicil.

Morten Urup bruger gerne sin egen person i sine manuskripter. Instruktøren fortæller, at sæson 2 af "GG Horsens", der blandt andet handler om spændingerne mellem karakteren Nicole og hendes enerverende bror, til dels hviler på hans eget forhold til sine søstre. Han beskriver sig selv som broren, der fyldte meget og nogle gange teede sig som en idiot. Samme egenskaber har han i manuskriptet tillagt Nicoles bror, og på den måde er serien en hilsen til søstrene - en slags undskyldning, forklarer han. Foto: Mads Dalegaard

Østbirk er dog kun et af mange stop i lokalområdet.

Hvert afsnit i serien er bygget op om et bestemt tema, og skuespillerne har blandt andet foldet sig ud på Fængslet og i Bygholm Park.

Annonce

Rock'n'roll-produktion

Der er fuld fart på settet, forklarer Miri-Ann Beuschel.

- Det er meget rock’n’roll. Der er en supergod energi, alle er supervenlige, og der, hvor den her produktion skiller sig ud for mig personligt er i forhold til det her med, at man som skuespiller ofte gør sig en hel masse tanker og forestillinger om sin karakter. Her har jeg opdaget, at meget af dét måske ikke altid er så vigtigt, og det er faktisk enormt befriende.

- Det handler om at skabe en helhed, der skal fungere, og så betyder det ikke så meget, om jeg huskede at sige noget på en helt bestemt måde i sidste scene, eller at karakterens ur sad helt korrekt. Tingene løser sig, forklarer Miri-Ann Beuschel om ”GG Horsens”, hvor hun blandt andet spiller sammen med navne som Jonas Schmidt, Andreas Bo, Christian Fuhlendorff og Thomas Ernst.

Annonce

Bedre end sæson 1

"GG Horsens", der er medfinansieret af Horsens Kommune og sendes på regionale tv-stationer samt Youtube, var en af de mest sete danske serier sidste år. Ifølge Morten Urup, der også blev indstillet til en gamer award for sæson 1, er antallet af streams nu omkring 2,5 millioner.

GG Horsens

"GG Horsens" er en komedieserie om et e-sport-holds genvordigheder. Handlingen fokuserer blandt andet på piger og kvinders ret til at gøre sig gældende i e-sport-verdenen.

I sæson 1 fulgte man pigen Sandra Mølgaard, der skulle bevise sit værd i en mandeverden. I sæson 2 er der fokus på rivaliseringen mellem Nicole (Miri-Ann Beuschel), og hendes bror, der forsøger at holde hende nede.

Serien er delvis finansieret af Horsens Kommune. Den sendes på de regionale tv-stationer TV syd og TV2 Østjylland og streames på You Tube.

Optagelserne har fundet sted mange steder i Horsens-området, og sæson 2 ventes klar til udsendelse sidst på året.

Med på rollelisten er navne som Jonas Schmidt, Miri-Ann Beuschel, Andreas Bo, Niels Olsen, Christian Fuhlendorff, Mahamad Habane, Amin Jensen og Sofie Lassen Kahlke. You Tube-stjerner som Albert Dyrlund og Morten Münster, der også var med i sæson 1, er stadig ombord.

Instruktøren lover, at de, der kunne lide sæson 1, også vil være vilde med sæson 2, hvor det karikerede, gakkede univers består, samtidig med at flere af rollerne er blevet mere komplekse.

- Ja, sæson 2 bliver bedre end sæson 1, lyder det fra Morten Urup, inden han forlader garagen og dykker ned i manuskriptet til dagens næste optagelse.

Miri-Ann Beuschel håber, at den ny GG Horsens-historie bliver taget lige så pænt imod af seerne som sin forgænger. Og at folk ikke holder hendes sprælske rolle i den kulørte komedieserie op mod seneste bedrift i den mere alvorstunge ”Vores Mand i Amerika”.

Morten Urup fortæller, at han længe havde ledt efter en mulighed for at arbejde sammen med Miri-Ann Beuschel, som han kalder virkelig sjov samtidig med, at hun er ret underspillet. Muligheden opstod, da Julie Zangenberg forlod serien, og Beuschel takkede ja, da instruktøren ringede. Hun blev især lokket af muligheden for selv at præge sin karakter Nicole. Foto: Mads Dalegaard

- Jeg håber seerne vil gå med på præmissen med det samme og lade være med at gøre serien til noget, den ikke er. Det er til børn og unge. Det er højt tempo og ren regnbue-energi, så den skal ikke holdes op mod en film som "Vores Mand i Amerika", for de to ting kan ikke sammenlignes. Jeg håber bare, at folk vil blive lidt forelskede i os alle sammen, siger skuespilleren.

Første afsnit af "GG Horsens" sæson 2 ventes klar til udsendelse sidst på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce