Annonce
Læserbrev

Genvalgt DF'er: Tak for valget og tilliden

På såvel lokal- som på landsplan gik Dansk Folkeparti desværre markant tilbage i forhold til vores rigtig flotte valgresultat i 2015, hvor jeg fik 6218 personlige stemmer. Det store valgnederlag er vores eget ansvar, og vi skal lægge os alvorligt i selen for at komme tilbage på det tidligere niveau.

Læserbrev: Grundlovsdag 2019 var ikke helt som vores grundlovsdage er flest. I år fik vi vores dyrebare mulighed for at benytte vores demokratiske frihed til at vælge og sammensætte det danske folketing.

Jeg var så heldig at opnå genvalg til Folketinget med 2348 personlige stemmer i Østjylland og blev dermed den ene af de to mandater, der blev valgt for Dansk Folkeparti i Østjyllands Storkreds.

Jeg er uendelig stolt og taknemmelig over, at så mange personer valgte at give mig deres stemme, og jeg vil nu benytte mig af chancen for at takke jer alle for jeres opbakning.

I valgkampens uger har jeg deltaget i en lang række af valgmøder, gadearrangementer og debatter, hvor jeg har haft mulighed for at lytte til og debattere med en masse mennesker, der alle havde noget særligt på hjertet.

For nogle var det bekymringen over indvandring og integration, der lå dem på sinde.

Andre havde deres tanker rettet mod arbejdsmarkedet og pensionsreglerne, mens endnu andre ønskede at komme med deres tanker om landdistrikterne og de udfordringer, der dagligt ses her med skolelukninger, manglende jobmuligheder, beskårede transportmuligheder, fraflytninger og ikke mindst de forringede muligheder for at købe og sælge boliger i de tyndere befolkede egne i Østjylland.

Som Dansk Folkepartis ordfører for landdistrikterne og øerne har jeg i mange år bragt fokus på netop småøerne og landdistrikterne og synliggjort de lokale problemstillinger. Problemstillinger, som rammer mange, mange mennesker hver eneste dag, børn, unge og ældre.

Jeg har et særligt ansvar, men også en dybtfølt passion for hver eneste dag at forbedre vilkårene for alle de mennesker, der bor i disse områder, og jeg vil fortsat være meget synlig og lydhør for dem.

På såvel lokal- som på landsplan gik Dansk Folkeparti desværre markant tilbage i forhold til vores rigtig flotte valgresultat i 2015, hvor jeg fik 6218 personlige stemmer. Det store valgnederlag er vores eget ansvar, og vi skal lægge os alvorligt i selen for at komme tilbage på det tidligere niveau.

Der er meget, vi kunne have gjort anderledes og skal gøre anderledes fremover. Men det er der også både en vilje til og et stærkt ønske om, og jeg føler mig overbevist om, at vi senest om fire år vil se et styrket Dansk Folkeparti, der handlingsparat og kompetent kæmper for det Danmark, vi kender og elsker!

Annonce
Mette Hjermind Dencker. Pressefoto: Steen Brogaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Annonce