Annonce
AC Horsens

Gensyn med Lodberg: Ikke klædt på til cheftrænerjob endnu

Niels Lodberg skal skabe resultater og godt humør i Sønderjyske, og det kan en sejr over AC Horsens fredag hjælpe med til. Foto: Ludvig Dittmann
Den tidligere AC-spiller og assistenttræner ser frem til et nyt tæt opgør mellem AC Horsens og Sønderjyske og et langt hundeslagsmål i midten af Superligaen.
Annonce

Horsens: AC Horsens' tidligere anfører og topscorer Niels Lodberg tog hul på et nyt kapitel, da han blev assistent for Bo Henriksen og var med til at trykke klubben op i Superligaen igen og overleve. Siden er Niels Lodberg vendt tilbage til sin hjerteklub nummer to Sønderjyske, hvor han nu er assistent for Glen Riddersholm.

I løbet af det eneste år har der været en trend med at forfremme assistenter til cheftrænere enten i egen klub eller hos en konkurrerende klub.

Men den fortælling bliver Niels Lodberg ikke en del af. I første omgang.

- Jeg er flere gange blevet spurgt, om jeg ikke skal være cheftræner, men jeg har ikke lagt en karriereplan, der siger noget om, at jeg skal være cheftræner på et bestemt tidspunkt. Det er umuligt at sige noget om, hvad der sker i fremtiden. Lige nu er det vigtigste, at jeg udvikler mig, og at jeg har det godt i Sønderjyske. Det er også derfor, jeg har forlænget min kontrakt, så jeg har en aftale, der løber to et halvt år endnu, siger Niels Lodberg, der fortsat bor i Horsens og spiller på HFS' oldboys-hold, når tiden tillader det.

- Det handler også om at føle, at man er klædt på til et job som cheftræner, hvis man på et tidspunkt får det tilbud, og der kan jeg roligt sige, at jeg ikke er endnu, siger Niels Lodberg.

Det med at spille flot fodbold er noget romantisk pladder. Det vigtigste er resultatet. Hvem gider se et hold, der spiller undeholdende, men taber hver eneste kamp og rykker ned.

Niels Lodberg

Annonce

Et bredt midterfelt

Fredag står han på sidelinjen til et nyt opgør mellem Sønderjyske og AC Horsens.

- Jeg har efterhånden prøvet det mange gange, men jeg ser stadig frem til de kampe. Som udgangspunkt bliver det igen en af mange svære kampe. Hvis du kigger på vores og AC Horsens' resultater er det svært at spå om udfaldet af kampen, siger Niels Lodberg med henvisning til, at første del af sæsonen både har budt på op- og nedture for begge hold.

- For vores vedkommende handler det om, at vi føler, at vi er kommet et godt stykke med at få den nye spillestil på plads, og så skal vi kunne holde nullet mod AC Horsens, siger Niels Lodberg.

Superligaen er ved at få skabt et meget bredt midterfelt, hvor både AC Horsens og Sønderjyske lige nu er placeret.

- Sådan vil billedet nok være meget langt hen i sæsonen, fordi mange hold er lige. Dagsformen og små ting kommer til at afgøre det hele.

Annonce

Pladder-romantik

Der er tre direkte nedrykkere, så der er meget på spil. Sønderjyske har af samme grund også øget spillerbudgettet med nogle millioner til denne sæson.

- Alle taler om de tre nedrykkere. Det lægger pres på alle inklusiv Sønderjyske. Det skærper alle hold, for hvert eneste point kommer til at tælle. Der er ikke råd til at misse en weekend, siger Niels Lodberg.

Den hårde kamp om point og blikket mod nedrykningsstregen har medført flere kampe, hvor der er blevet spillet resultatfodbold af værste skuffe.

- Resultatet er det vigtigste. Hvis vi i Sønderjyske skal gå på kompromis med vores spillestil for at få point, så gør vi det. Det med at spille flot fodbold er noget romantisk pladder. Det vigtigste er resultatet. Hvem gider se et hold, der spiller undeholdende, men taber hver eneste kamp og rykker ned, spørger Niels Lodberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce