Annonce
Hedensted

Genstand blev kastet fra bro og ramte lastbil - politiet efterlyser mandlig cyklist

Vestvejen var spærret et par timer torsdag eftermiddag, fordi en lastbil var blevet ramt af en genstand, der var blevet kastet fra en bro. Politiet har fundet genstanden, men vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvilken genstand der er tale om. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Politiet arbejder med en teori om, at det var en bevidst handling, at et genstand blev kastet og ramte en lastbil på Vestvejen torsdag eftermiddag.

Uldum: Vestvejen omkring Uldum var torsdag eftermiddag og noget af aftenen spærret, efter at en lastbil blev ramt af en genstand.

Politiet arbejder efter en teori om, at genstanden blev kastet fra Hesselballevej, der går henover Vestvejen. Det oplyser Jesper Brian Jensen, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

- Teorien er, at det er en bevidst handling, at noget er blevet kastet udover og har ramt lastbilen, siger Jesper Brian Jensen.

Vestvejen var spærret i et par timer, mens politiet ledte efter genstanden.

- Den har vi fundet nu, siger Jesper Brian Jensen, der dog ikke kan oplyse hvilken genstand, det drejer sig om.

Lastbilen blev ramt af genstanden omkring klokken 15.30 torsdag, og Vestvejen var derfor spærret i begge retninger i de travle eftermiddagstimer, mens politiet arbejdede på stedet.

Føreren af lastbilen er uskadt, men lastbilen har fået skræmmer.

- Genstanden ramte lastbilen hårdt ovenpå vindskærmen og heldigvis ikke forruden, siger Jesper Brian Jensen, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Lastbilchaufføren så en mandlig cyklist på broen, umiddelbart efter at lastbilen var blevet ramt, og politiet bad derfor offentligheden om hjælp til at komme i kontakt med den pågældende cyklist.

- Vi har fået et par henvendelser, som vi arbejder videre med nu, men vi vil stadig gerne høre fra folk, hvis der er nogen, der har set noget. Manden var iført rødt og blåt tøj, siger vagtchefen.

- Vi siger ikke, at det er den mand, der har kastet noget, men vi vil meget gerne i kontakt med ham eller andre, der har set noget, siger vagtchef Jesper Brian Jensen til folkebladet torsdag aften, da arbejdet på Vestvejen er afsluttet.

- Nu skal vi have afhørt de vidner, der har henvendt sig, og vi skal have undersøgt genstanden, siger Jesper Brian Jensen.

Hvis man kender manden, eller selv er manden, må man gerne kontakte politiet på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce