Annonce
Byudvikling

Genoptræning, sundhed og plads til store regnmængder: Park i verdensklasse på vej i Aarhus

Den nye park kommer til at skulle rumme lidt af hvert - genoptræning og generel afslapning især. Illustration: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
En ny park kombinerer rehabilitering, afslapning og sundhed - og så er den forberedt på klimaforandringerne.
Annonce

AARHUS: På torsdag bliver de første spadestik til en helt ny park i Aarhus - faktisk den første af lige netop sin slags i verden. Tanken er, at parken skal være et godt sted for patienter under genoptræning - og naturligvis byens borgere - men også at den skal kunne holde til de store regnmængder, som klimaforandringerne sørger for. Og selvom det roder nu, så kan århusianerne glæde sig til foråret 2021, siger Jan Sau Johansen, der er områdechef for MarselisborgCentret.

- Parken får enorm betydning for de mange brugere af MarselisborgCentret. Det der indtil nu kun har været skitser bliver til virkelighed takket være både donationer, et godt samarbejde og gode indspark fra mange organisationer. Der bliver selvfølgelig lidt byggerod i en periode, men borgerne kan se frem til en fantastisk park, vi kan indvie i foråret 2021, siger han.

Det er den århusianske arkitekt Kristine Jensens tegnestue, der har tegnet projektet. Det kommer til at koste 45 millioner kroner, og har fået navnet SPARK - en sammenskrivning af Sundhed, Park, Aktiviteter, Rehabilitering og Klimatilpasning. Og det glæder rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

- Parken ved MarselisborgCenteret har for de fleste nok været et sted, som man bare hastede forbi, men det ændrer sig nu. Parken kommer til at gavne både brugerne og de lokale beboere, og parken vil med dens rekreative muligheder give hele bydelen et løft. Parken er samtidig et fornemt bevis på, hvordan byudvikling, rehabilitering og klimatilpasning kan rummes i en og samme løsning, siger han.

Skulle man have lyst til at deltage i arrangementet omkring det første spadestik, så finder det sted torsdag, 16. januar mellem klokken 14.30 og 17.30.

Sådan her så parken ud indtil omkring november sidste år, hvor graveri og fældning af træer gik i gang. Til foråret 2021 står den ny park klar. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce