Annonce
Hedensted

Gennemgribende forvandling: Forladt Rema skal graves "fri"

Indgangen til den tidligere Rema 1000 ligger lavere end det bagved liggende torv, Brdr. Michaelsens Plads. Nu skal en del af pladsen sænkes, så der i stedet kan laves åben facade og indgang fra den anden side. Foto: Michael Svenningsen

Et projekt til 1,8 mio. kr. skal give incitament til i højere grad at tage ophold i Hedensteds handelshjerte.

Annonce

Hedensted: Ideen blev allerede luftet for et par år siden, og nu bliver drømmen endelig ført ud i livet.

Når kalenderen viser maj 2019, har Bytorvet i Hedensted - for nylig omdøbt til Brdr. Michaelsens Plads - gennemgået en gennemgribende forvandling, som skal udnytte byens handelshjerte bedre.

Det vedtog udvalget for politisk koordination og økonomi på sit seneste møde.

Beslutningen betyder blandt andet, at en større del af torvet, som ligger mod den gamle Rema 1000 bygning, bliver gravet ca. 70 cm ned. Samtidig suppleres ombygningen med en fast sandkasse og et vandelement for at åbne hele pladsen op for borgerne og støtte muligheden for udeservering.

En mulighed, der hurtigt kan blive brug for. I hvert fald står der i skrivende stund to unavngivne lejere på spring til at fylde den ca. 500 kvm forladte bygning ud, når manøvren er i mål.

I dag er Torvet bare en transportvej. Nu bliver det et opholdssted.

Kasper Glyngø (S), borgmester
Annonce

Følelse af storbypuls

Endnu ønsker Hedensted Kommune ikke at offentliggøre den grove skitse for området, men arbejdet estimeres at koste ca. 1,8 mio. kr. Derudover betaler ejeren af den gamle Rema 1000, AP Ejendomme, også knap 500.000 kr.

For det beløb forventer Kasper Glyngø til gengæld også, at det nu endelig lykkes at skabe et rum, der tiltrækker borgerne.

- Vi har længe ment, at vi har fået for lidt ud af Bytorvet. Det har simpelthen været for kedeligt og ikke skabt en ekstra grund til at tage ind i midtbyen. Nu kan man i stedet få en følelse af storbypuls, der giver folk lyst til at tage ophold, så Brdr. Michaelsens Plads emmer af liv i forårs- og sommerdagene, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Projektet skal formelt godkendes på årets sidste byrådsmøde. Af samme grund er der endnu ikke en dato for, hvornår arbejdet påbegyndes, men det forventes at ske kort efter jul, hvor kommunen også regner med at præsentere en skitse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce