Annonce
Erhverv

Gennembrud for ungt møbelfirma: Lander vigtig aftale med leverandør i London

Henrik Lerche, der står i spidsen for Danish Design Supply, har en fortid som direktør i Horsens-firmaet Engell Møbler, der gik konkurs i 2010. Foto: Morten Pape

I dag beskæftiger Danish Design Supply fem ansatte, men på sigt håber direktør at blive mange flere. Det skal nytegnet partnerskabsaftale med London-firma bidrage til.

Horsens: Det lille facadeskilt på ydermuren tiltrækker sig ikke meget opmærksomhed, men man skal ikke lade sig snyde.

Bag ledhejseporten på Norgesvej 10 gemmer sig beviset på, at sofaproduktionen atter lever i Horsens.

Den fem mand store virksomhed Danish Design Supply, der designer og producerer møbler, særligt sofaer, er på vej frem, og inden længe bliver medarbejder nummer seks ansat.

Noget tyder på, de skal til at vænne sig til nye ansigter på Norgesvej 10. Danish Design Supply har nemlig for nyligt tegnet partnerskabsaftale med den danske møbelleverandør Icons of Denmark, der har adresse i London.

- Det er et gennembrud for os. Nu er vi klar til at rykke. Lageret er fyldt op med varer, og setup'et er på plads, siger administrerende direktør Henrik Lerche.

Annonce

Danish Design Supply

Virksomhed med adresse på Norgesvej i HorsensBlev stiftet af Henrik Lerche, administrerende direktør, i 2016

Beskæftiger sig med design og produktion af erhvervsmøbler, særligt sofaer

Beskæftiger fem ansatte

Gik ud af seneste regnskabsår med et underskud på 256.000 kroner

Tegnede for nyligt partnerskabsaftale med det danske, london-baserede firma Icons of Denmark

Jørn Ole Jespersen er en af de ansatte i Danish Design Supply, der også var ansat i Engell Møbler, inden firmaet gik konkurs. Foto: Morten Pape

Erfaring fra Engell Møbler

Danish Design Supply blev stiftet i 2016 af Henrik Lerche, der ingenlunde er ny mand i faget.

- Jeg var direktør i Engell Møbler, der også lå i Horsens, i syv-otte år. Da virksomheden lukkede i 2010, var det nærmest et farvel til sofaproduktionen i Horsens, siger Henrik Lerche.

På det tidspunkt begyndte mange møbelproducenter at outsource produktionen. En udvikling, der er begyndt at vende.

- I starten fik Danish Design Supply produceret alt i Litauen. Men de har fået svært ved at skaffe nok folk i Polen og Litauen, lønningerne stiger og stordriftsproduktionerne bliver prioriteret. Derfor tog vi produktionen hjem til Danmark i sommeren 2017, en stor del af den på vores eget lager, siger Henrik Lerche.

Danish Design Supply beskæftiger fem ansatte på Norgesvej 10, heriblandt Ditte Bødker. Foto: Morten Pape

Erhvervssofaer til England og USA

Danish Design Supply både designer sine møbler og varetager de enkelte trin i produktionen. Det være sig at påføre skum, polstre, samle, iføre stof og pakke.

Firmaet beskæftiger sig særligt meget med erhvervssofaer, der bliver eksporteret til England og USA.

- Det er blandt andet modulære sofaer, lyddæmpende sofaer og generelt sofaer, der er specialiseret til erhvervslivet, siger Henrik Lerche.

Danish Design Supply har et stort produktionslager af blandt andet skum, stel og andre møbeldele på Norgesvej. Foto: Morten Pape

Convenient living

Det var ikke mindst Danish Design Supplys fokus på erhvervsmøbler, der gjorde firmaet interessant for Icons of Denmark, og Henrik Lerche ser generelt stort potentiale i samarbejdet.

- Vi er dygtige til at designe, men ikke så dygtige til at sælge. Så vi kontaktede vores største kunde, Icons of Denmark, der netop er dygtige til at sælge, og tilbød partnerskab, siger Henrik Lerche.

Partnerskabet indebærer blandt andet, at Danish Design Supply har designet en unik kollektion til Icons of Denmark.

Horsens-firmaet eksporterer i forvejen 90 procent af sine produkter til London, og det falder godt i tråd med at indgå partnerskabsaftale med en virksomhed, der har adresse i Englands hovedstad.

- Her er et stort marked for møbler, der falder ind under convenient living-begrebet, som vi producerer. Møbler, der bliver brugt i arbejdssammenhæng og samtidig ser skarpe ud, siger Henrik Lerche.

Den fornødne knowhow

Henrik Lerche drømmer om, at Danish Design Supply vokser ud af Norgesvej, og at den på sigt kan udvide medarbejderstaben til 30-40 ansatte. Han har samtidig et ønske om at etablere systue, snedkeri og skumskæreri i virksomhedens fremtidige lokaler.

- Vi har den fornødne erfaring. Jeg selv og flere af medarbejderne kommer ud af stordriftsproduktion og har kendskab til den fornødne knowhow i forhold til, om det, vi gør, virker, og om det ser godt ud, siger Henrik Lerche.

Danish Design Supply kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 256.000 kroner før skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Frygt for corona-virus: Horsens-virksomhed aflyser messebesøg og indfører besøgs-karantæne på Kometvej

Annonce