Annonce
Horsens

Genbrugspladsen i Horsens udvider åbningstiderne sommeren over

Horsens en lørdag eftermiddag i starten af april: Der var kø - grænsende til kaos - på Høegh Guldbergs Gade for at komme på genbrugspladsen på Endelavevej. Nu udvides åbningstiderne. Arkivfoto: Søren E. Alwan
To en halv times ekstra åbningstid på hverdage skal være med til at lette trykket på genbrugspladsen til og med august.
Annonce

Horsens: Presset på Horsens Genbrugsplads er fortsat stort, så Horsens Kommune udvider åbningstiden hen over sommeren - gældende fra mandag 25. maj.

Til og med august kan borgerne aflevere affald helt til kl. 20 om på hverdagsaftener, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen. Normal lukketid er kl. 17.30.

- Mange er i øjeblikket i haven og har haveaffald, de gerne vil af med. For at give borgerne mulighed for at komme på flere tider af døgnet og dermed sprede antallet af besøgende ud har vi ændret åbningstiderne, siger Marie Lindberg Tefre, afdelingsleder i Affald og Genbrug i Horsens Kommune, i pressemeddelelsen.

Der kan på visse tidspunkter fortsat være kø for at komme ind på pladsen. Målet og håbet er at lette presset fra de øvrige hverdagstimer samt weekender og helligdage.

- Hvis man har mulighed for det, er det en god idé at køre på genbrugspladsen i de sene ydertimer på hverdage, hvor vores forventning er, at der ikke vil være så mange besøgende, siger Marie Lindberg Tefre.

På grund af corona-situationen har der siden slutningen af marts været adgangsbegrænsning på pladsen. Der må maksimum være 25 personer ad gangen på genbrugspladsen og maksimum 15 personer ad gangen på kompostpladsen.

Hvis man har mulighed for det, er det en god idé at køre på genbrugspladsen i de sene ydertimer på hverdage, hvor vores forventning er, at der ikke vil være så mange besøgende.

Marie Lindberg Tefre

Annonce

Striber ved containerne

Horsens Kommune har lavet nye afstandsstriber ved de containere, hvor der bliver afleveret mest affald. - Vi har hele tiden fulgt retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne, og det gør vi selvfølgelig også nu, hvor afstandskravet er ændret til en meter. Derfor har vi lavet afstandsstriber ved de containere, hvor der bliver smidt mest affald i, for at hjælpe borgerne til at holde afstand. Vi opfordrer selvfølgelig fortsat alle til at vise hensyn, siger Marie Lindberg Tefre. Også på genbrugspladserne i Brædstrup og Vedslet vil der være afstandsstriber ved udvalgte containere. Åbningstiderne er der dog ikke ændret på.

Annonce

Trafikken udfordret

Genbrugspladsen på Endelavevej har i perioden med corona-begrænsninger været genstand for en del omtale.

Først gav det debat, at den lukkede, og da pladsen genåbnede, var der i flere omgange lange køer af biler, der ventede på at komme ind. Det gav trafikale problemer helt ud på Høegh Guldbergs Gade.

I starten af april stod uniformerede betjente klar med bødeblokken, da venlige henstillinger om at overholde færdselsloven ikke længere rakte.

Ultimo april måtte Sydøstjyllands Politi en søndag decideret spærre Endelavevej, da kødannelsen var for massiv.

Lukning, genåbning og ikke mindst massiv trafik har skabt omtale af - og debat om - genbrugspladsen, siden coronaen lagde en skygge over Danmark midt i marts. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Horsens

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Annonce