Annonce
Odder

Genbrugsplads: Vent til efter nytår og undgå kø

Sådan så det ud i april, da genbrugspladsen genåbnede efter en coronalukning. Mellem jul og nytår er pladsen åben, men Renosyd anbefaler, at man venter til januar med at komme af med julens høst af affald. Arkivfoto: Morten Pape
Gavepapir hører til blandt småt brændbart, oplyser Renosyd. Selskabet håber, mange vil lade traileren blive i garagen nogle dage.
Annonce

Odder: Lad juletræet blive stående i stuen og gem gavepapiret fra juleaften nogle dage, før du kører det på genbrugspladsen. Sådan lyder opfordringen fra Renosyd.

- Vi har ofte travlt på pladserne i dagene lige efter jul, og for fortsat at mindske risikoen for kø, trængsel og generelt unødig kontakt med andre mennesker i forhold til smitte, så vil det være en kæmpe hjælp, hvis vores kunder spreder besøgene ud over en længere periode og bruger ydertimerne i løbet af åbningstiden, siger Lotte Mørk, chef for Drift og Udvikling i en pressemeddelelse.

Hun opfordrer brugerne til at sprede besøgene ud over den næste måned, når de skal af med julens affald, og komme på en hverdag i januar.

Annonce

Gavepapir skal brændes

Hvert år i julen modtager genbrugspladsen flamingo, juletræer og masser af gavepapir. Netop julegavepapir er ofte overfladebehandlet med plastik, og derfor kan det ikke genbruges som almindeligt papir. I stedet skal gavepapiret i containeren med småt brændbart eller i beholderen til restaffald derhjemme.

Renosyd opfordrer også til, at man tømmer papkasser for rester af flamingo, gavebånd, plastik og andre fremmedlegemer, førend man smider dem i en papcontainer.

Der gælder stadig en række corona-retningslinjer på genbrugspladsen, blandt andet skal man komme alene og selv have handsker, skovl og kost med.

Genbrugspladsen i Odder har lukket 24.-26 december samt 31. december og 1. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce