Annonce
Horsens

Genbrugsplads på Endelave skal lukke - affald hentes i lastbil

Den nuværende genbrugsplads på Endelave ligger i et naturskønt område på Endelave Strandvej. Fra 1. april ønsker ejeren ikke længere at udleje grunden til genbrugsplads, og derfor skal kommunen nu finde et nyt sted. Det har vist sig at være mere besværligt end ventet. Arkivfoto
Den nuværende genbrugsplads på Endelave Strandvej lukker til foråret. Horsens Kommune arbejder på at finde en ny løsning, så beboerne kan komme af med deres affald på øen.

Endelave: Fra foråret bliver det ikke længere muligt for beboerne på Endelave at komme af med deres affald ved at aflevere det på øens genbrugsplads på Endelave Strandvej.

Genbrugspladsen lukker formentlig 1. april, oplyser formanden for plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune, Martin Ravn (V), efter udvalget på sit seneste møde diskuterede fremtidens affaldsordning på Endelave.

- Vi kan ikke få forlænget den miljøaftale, der er på den nuværende genbrugsplads, og derudover ønsker ejeren af arealet ikke længere at udleje pladsen til kommunen, fortæller Martin Ravn (V).

Dermed er det tvingende nødvendigt for kommunen at finde en ny løsning, så beboere og sommergæster kan komme af med deres affald.

Og det har ikke været nemt, fortæller Martin Ravn.

- Arbejdet har været i gang i et længere stykke tid. Og borgerne har selv foreslået flere steder, hvor det kunne være muligt at placere en genbrugsplads. Men stederne har vist sig enten for dyre eller for besværlige at etablere en genbrugsplads på. Det er ikke en mulighed, at vi skal opkøbe ejendomme for at få en genbrugsplads. Derfor indfører vi indtil videre en mobil løsning, hvor vi sender en lastbil over med færgen, så man kan få afhentet sit storskrald en gang om ugen, hvis man har bestilt afhentning hos kommunen, siger Martin Ravn, der understreger, at løsningen er tænkt som midlertidig.

- Det er bestemt ikke optimalt. Især ikke i sommerperioden hvor der kan være mange mennesker på Endelave. Derfor håber vi, at vi snarest kan finde en permanent løsning, lyder det fra udvalgsformanden.

Annonce

Det er bestemt ikke optimalt. Især ikke i sommerperioden hvor der kan være mange mennesker på Endelave. Derfor håber vi, at vi snarest kan finde en permanent løsning.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, Horsens Kommune

Borgermøde på vej

Planen er, at beboerne på Endelave inden for det kommende halve års tid kommer med på den affaldsordning, der siden 2015 er blevet rullet ud i resten af Horsens Kommune. Det betyder, at der også på Endelave skal sorteres i rest-, emballage- og papiraffald, og at det bliver hentet ved husstanden.

I forhold til fastlandet er der dog den lille forskel, at madaffald ikke skal sorteres særskilt på Endelave.

- Mængden er simpelthen for lille til, at det kan betale sig at sende en lastbil over for at hente det særskilt, siger Martin Ravn.

Hver husstand får med indførelsen af den nye affaldsordning tilbudt fire affaldsstativer. To til restaffald, et til emballageaffald og et til papiraffald, og indsamlingen vil komme til at foregå i poser i stativer.

I forbindelse med lukningen af genbrugspladsen og indførelsen af den nye affaldsordning bliver der indkaldt til et borgermøde på Endelave i januar, hvis byrådet som ventet nikker ja til plan- og miljøudvalgets anbefaling.

Hidtil har der været holdt et møde med repræsentanter for beboerforeningen, og fra kommunen lyder meldingen, at repræsentanterne umiddelbart bakker op om den indsamlingsordning, der er blevet foreslået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

112

Tricktyve fulgte efter 76-årig og smadrede hendes bilrude

Annonce