Annonce
Horsens

Genbrugsplads på Endelave skal lukke - affald hentes i lastbil

Den nuværende genbrugsplads på Endelave ligger i et naturskønt område på Endelave Strandvej. Fra 1. april ønsker ejeren ikke længere at udleje grunden til genbrugsplads, og derfor skal kommunen nu finde et nyt sted. Det har vist sig at være mere besværligt end ventet. Arkivfoto
Den nuværende genbrugsplads på Endelave Strandvej lukker til foråret. Horsens Kommune arbejder på at finde en ny løsning, så beboerne kan komme af med deres affald på øen.
Annonce

Endelave: Fra foråret bliver det ikke længere muligt for beboerne på Endelave at komme af med deres affald ved at aflevere det på øens genbrugsplads på Endelave Strandvej.

Genbrugspladsen lukker formentlig 1. april, oplyser formanden for plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune, Martin Ravn (V), efter udvalget på sit seneste møde diskuterede fremtidens affaldsordning på Endelave.

- Vi kan ikke få forlænget den miljøaftale, der er på den nuværende genbrugsplads, og derudover ønsker ejeren af arealet ikke længere at udleje pladsen til kommunen, fortæller Martin Ravn (V).

Dermed er det tvingende nødvendigt for kommunen at finde en ny løsning, så beboere og sommergæster kan komme af med deres affald.

Og det har ikke været nemt, fortæller Martin Ravn.

- Arbejdet har været i gang i et længere stykke tid. Og borgerne har selv foreslået flere steder, hvor det kunne være muligt at placere en genbrugsplads. Men stederne har vist sig enten for dyre eller for besværlige at etablere en genbrugsplads på. Det er ikke en mulighed, at vi skal opkøbe ejendomme for at få en genbrugsplads. Derfor indfører vi indtil videre en mobil løsning, hvor vi sender en lastbil over med færgen, så man kan få afhentet sit storskrald en gang om ugen, hvis man har bestilt afhentning hos kommunen, siger Martin Ravn, der understreger, at løsningen er tænkt som midlertidig.

- Det er bestemt ikke optimalt. Især ikke i sommerperioden hvor der kan være mange mennesker på Endelave. Derfor håber vi, at vi snarest kan finde en permanent løsning, lyder det fra udvalgsformanden.

Det er bestemt ikke optimalt. Især ikke i sommerperioden hvor der kan være mange mennesker på Endelave. Derfor håber vi, at vi snarest kan finde en permanent løsning.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, Horsens Kommune

Annonce

Borgermøde på vej

Planen er, at beboerne på Endelave inden for det kommende halve års tid kommer med på den affaldsordning, der siden 2015 er blevet rullet ud i resten af Horsens Kommune. Det betyder, at der også på Endelave skal sorteres i rest-, emballage- og papiraffald, og at det bliver hentet ved husstanden.

I forhold til fastlandet er der dog den lille forskel, at madaffald ikke skal sorteres særskilt på Endelave.

- Mængden er simpelthen for lille til, at det kan betale sig at sende en lastbil over for at hente det særskilt, siger Martin Ravn.

Hver husstand får med indførelsen af den nye affaldsordning tilbudt fire affaldsstativer. To til restaffald, et til emballageaffald og et til papiraffald, og indsamlingen vil komme til at foregå i poser i stativer.

I forbindelse med lukningen af genbrugspladsen og indførelsen af den nye affaldsordning bliver der indkaldt til et borgermøde på Endelave i januar, hvis byrådet som ventet nikker ja til plan- og miljøudvalgets anbefaling.

Hidtil har der været holdt et møde med repræsentanter for beboerforeningen, og fra kommunen lyder meldingen, at repræsentanterne umiddelbart bakker op om den indsamlingsordning, der er blevet foreslået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce