Annonce
Ikast-Brande

Genåbning: Udmelding skabte travlhed i hallerne

Centerchef Ole Madsen kunne efter næsten tre måneders nedlukning igen åbne dørene til Brande Hallerne mandag. Arkivfoto: Mikael Lund
Brande Hallerne åbner, men renoveres samtidig.
Annonce

Brande: Fredagens forslag fra regeringen om at genåbne haller og øvrige indendørs idrætsfaciliteter allerede fra mandag morgen skabte pludselig travlhed i Brande Hallerne.

Her havde man disponeret i tiltro til de oprindelige udmeldinger om, at en genåbning ikke skulle forventes før tidligst 1. august, hvilket blandt andet har ført til, at sommerens populære svømmeskoler i uge 27 og 28 er blevet aflyst. Der bliver dog afviklet en enkelt svømmeskole i uge 32.

Desuden er der blevet sat gang i omfattende renoveringsarbejder: Gulvet i indgangspartiet er blevet sat i stand, der er blevet malet, og elektrikerne er gået i gang med at udskifte lysarmaturerne i de tre haller med LED-belysning.

Dette arbejde fortsætter man med, men med en hal ad gangen, så der hele tiden er to, der kan benyttes – og det bliver de allerede fra tirsdag, hvor håndboldklubben har booket den første sommertræning.

Dagen efter følger badmintonklubben trop, og hos Brande Fitness arbejdes der også på højtryk på at blive klar – mandag formiddag var de sidste retningslinjer endnu ikke faldet helt på plads.

Annonce

Filtre og dyser udskiftes i svømmehallen

Mens hallerne altså åbner tirsdag, er det en anden historie med svømmecenteret.

Her er nedlukningsperioden, som har varet siden 12. marts, dels blevet brugt på at installere et nyt røranlæg til klor og syre, som fremover vil blive leveret med tankbil og slanger i stedet for som tidligere i dunke, der skulle slæbes ned i teknikrummet. Desuden har det været nødvendigt at udskifte to nedslidte sandfiltre og 640 tilhørende dyser. Leverancen var planlagt til at skulle finde sted senest 1. juli, en måned inden tidligste genåbningsdato, men nu har man – med meget kort varsel – pludselig fået mulighed for at åbne længe før.

Den mulighed gør Brande Hallernes centerchef Ole Madsen selvsagt alt for at udnytte, men selvom han med sine egne ord er ”vildt positiv overfor at måtte åbne det hele igen”, kunne han godt have ønsket sig lidt længere tid at reagere på.

Det har dog ikke fået hverken ham eller resten af hallernes personale til at slå op i banen; tværtimod blev søndagen også inddraget, og ved redaktionens slutning mandag arbejdede Ole Madsen på at få de bestilte filtre og dyser hjem tidligere, så også svømmehallen kan blive åbnet igen hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce