Annonce
Hedensted

Genåbnet bowlingcenter tager kegler: Kimes ned af bookinger

Johan Hartvigsen er fortsat lidt rusten efter ikke at have bowlet i årevis. Med genåbningen af Østjysk Bowlingcenter er det problem formentlig hurtigt løst. Foto: Michael Svenningsen

Forpagter Mervin Sacirovic har fået en drømmegenåbning af Østjysk Bowlingcenter. Både børnefamilier, grupper af unge mennesker og pensionister er væltet ind.

Annonce

Hedensted: Hvor stilheden tidligere var øredøvende, er det nu en lang række karakteristiske dunk og efterfølgende highfives, der dominerer lydbilledet på Gesagervej 66 i Hedensted.

Efter godt tre lukkede år genåbnede Østjysk Bowlingcenter sidste uge, og stedets nye forpagter Mervin Sacirovic kunne ikke have ønsket sig en bedre start.

Fra torsdag til søndag var der praktisk talt fuld booket, og da Folkebladet kigger forbi mandag eftermiddag er flere hold pensionister godt i gang med spille de otte baner til.

Fælles for de fleste er, at de nødtvungen måtte flytte deres aktiviteter til Horsens - og har set frem til igen at komme "hjem".

- Det har været savnet længe. Allerede for 12 år siden spillede jeg her med min egen kugle, og det er den samme, jeg bruger i dag. Vi dropper nok ikke Horsens lige med det samme, men det er fantastisk at have et supplement, siger Bjarne Toft fra Hedensted.

Jeg er væltet bagover af den opbakning, jeg er blevet mødt med.

Mervin Sacirovic, forpagter, Østjysk Bowlingcenter
En af grundende til, at bowling er et hit blandt eksempelvis pensionister, er muligheden for at socialisere mellem spillet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Rendt over ende

"Du har vist øvet dig, mens der var lukket", lyder det efterfølgende henvendt mod Bjarne Toft.

Med sin tredje strike er hans to konkurrenter på bane et lidt længere bagefter, end de bryder sig om.

På samme måde lyser skærmene på de øvrige baner også jævnligt op med det klassiske kryds, der signalerer, at alle keglerne er væltet i ét hug.

Denne mandag er der som nævnt udelukkende besøg af den lidt ældre generation, men i løbet af den første uge har Mervin Sacirovic også været rendt halvt over ende af børnefamilier og unge.

- Jeg kan virkelig mærke, at det har manglet, for jeg har næsten ikke kunne få pause fra opkald om bookinger og arrangementer. De fortæller mig, at der har været brug for et sted, hvor man kan lave noget i weekenden og som har setuppet til store arrangementer, siger forpagteren.

I den nærmeste fremtid er det detaljer som at optimere banerne, der er på dagsorden, men på sigt er der også planer om at lave forskellige weekendtemaer, som skiftevis målretttes forskellige målgrupper.

Forpagter Mervin Sacirovic (t.h.) har i løbet af den første åbningsuge snakket med mange borgere fra Hedensted og omegn, der har set frem til genåbningen af Østjysk Bowlingcenter. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Væk med rusten

Når de ca. 20 pensionister fra mandagens første hold har valgt at kaster sig over keglespillet, skyldes det blandt andet det sociale aspekt i, at der under spillet er konstante pauser til at vende verdens gang.

Samtidig er det skånsomt for kroppen og kan således spilles op i en høj alder.

- Vi begynder med at trække numre, så det altid er nye, vi spiller med. Men det er nu også for sportens skyld - jeg er i hvert fald ikke helt tilfreds med, hvor rusten jeg er blevet, siger Johan Hartvigsen fra Øster Snede, som ellers havde lagt kuglen på hylden fordi der var for langt til Horsens.

Han kan sammen med de øvrige bowlinginteresserede i Hedensted og omegn glæde sig over, at der fremover er rig mulighed for at spille rusten helt ud af kroppen.

Rent teknisk er der fortsat nogle enkelte småskavanker i det system, der har stået stille i flere år. Dog intet, der ikke hurtigt kan klares. Foto: Michael Svenningsen
Ca. 20 pensionister hoppede mandag kl 14 i bowlingskoene. Dagene forinden havde en lang række familier og unge gjort det samme. Foto: Michael Svenningsen
Banerne er forbeholdt pensionister hver mandag og onsdag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce