Annonce
Ikast-Brande

Gemmeleg slut: 31-årig fange anholdt i Spanien efter syv år på flugt

Arkivfoto: Johan Gadegaard
En 31-årig mand er nu tilbage i Statsfængslet Midtjylland efter en langvarig flugt, der begyndte under en udgang fra fængslet i 2013.
Annonce

Nørre Snede: Heldet er sluppet op og gemmelegen slut for en 31-årig mand, der i 2013 flygtede fra fængslet i Nørre Snede.

Efter syv år på flugt fra myndighederne er han anholdt i Spanien, og betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi har netop været i Barcelona for at hente ham hjem.

Manden var i 2013 i gang med at afsone en dom på to år og otte måneders fængsel for blandt andet besiddelse af en skarpladt pistol og besiddelse af kokain.

Efter omkring otte måneders afsoning blev han bevilliget udgang, men vendte ikke tilbage til fængslet som aftalt. Manden blev eftersøgt, uden at det dengang lykkedes at finde ham. Men det betyder ikke, at politiet holdt op med at lede efter ham.

- Eftersøgningsbunkerne samler bestemt ikke støv. I det her tilfælde dukkede der nye oplysninger op, som indikerede, at den efterlyste befandt sig i Barcelona. Vi fik udstedt en europæisk arrestordre og orienteret de spanske myndigheder, fortæller politikommissær Frederik Sundtoft fra lokalpolitiet i Herning.

Annonce

Anholdt af spansk politi

For et par måneder siden blev Midt- og Vestjyllands Politi kontaktet. Den efterlyste var anholdt i Barcelona, og forleden var betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi så i Spanien for at hente ham.

De fik den efterlyste udleveret i lufthavnen og tog ham med hjem til Danmark.

- Det er super godt arbejde af spansk politi. De reagerer hurtigt, prøver de oplysninger af, som vi giver dem, og de giver det også mere end ét forsøg. Det lykkedes spansk politi at anholde manden, og samarbejdet med vores spanske kolleger har i det hele taget fungeret helt, som det skulle, siger en tilfreds Frederik Sundtoft.

Den 31-årige mand er nu tilbage i Statsfængslet Midtjylland. Her skal han afsone de omkring to år, der resterer af hans dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Sport For abonnenter

Fredag mødes AC og VB igen: Hvem har mest på spil? Få svaret her

Annonce