Annonce
Østjylland

Gellerup: Her er nybyggeriet der skal erstatte fem boligblokke

Sådan kan det nye kvarter i Gellerup komme til at tage sig ud her set fra verdenspladsen på den modsatte side af Karen Blixens Boulevard.
Entreprenørfirmaet A. Enggaard skal opføre nyt bykvarter i Gellerup mod bygaden, Karen Blixens Boulevard. Byggeriet skal erstatte fem nedrivningsdømte boligblokke.
Annonce

Brabrand Boligforening og entreprenørfirmaet A. Enggaard har indgået en aftale, som sikrer udvikling af et nyt stort kvarter med boliger, butikker og erhverv i den vestlige del af Gellerup.

Inden A. Enggaard kan gå i jorden, skal fem nedrivningsdømte boligblokke dog først jævnes med jorden.

Aftalen omfatter salg af et stort område ved Karen Blixens Boulevard – og afgrænset mod Sigridsvej, Lottesvej og Dortesvej. Her skal A. Enggaard efter planen bygge godt 50.000 etagekvadratmeter.

Tanken er et tættere byggeri mod Karen Blixens Boulevard med butikker og restauranter i stueplan og boliger ovenpå og tæt-lavt byggeri længere mod vest. Der bliver tale om såvel ejer- som lejeboliger.

Annonce

Byliv langs boulevarden

- Vi får et nyt kvarter med mange boligtyper og samtidig mulighed for at etablere de bylivsfunktioner langs den nye boulevard, som var en af de bærende visioner i den dispositionsplan, som vi vedtog sammen med Aarhus Kommune helt tilbage i 2010, siger direktøren for Brabrand Boligforening, Keld Laursen og fortsætter:

- Med jordsalgsaftalen har vi fået en virkelig seriøs og ambitiøs samarbejdspartner, som kan bidrage til at indfri den oprindelige vision fra 2010 om at skabe en attraktiv bydel, som med årene kan udvikle sig til et nyt bydelscentrum i det vestlige Aarhus. A. Enggaard sætter et stort fingeraftryk på Gellerup. Det er fremsynet af dem, at de køber ind på, hvad Gellerup bliver, og ikke hvad det var, men det er klart, at de da lægger hånden på kogepladen.


Vi oplever, at Gellerup er på rette vej, og vi er sikre på, at Gellerup vil udvikle sig til en spændende og attraktiv bydel med mangfoldighed og plads til alle. Gellerup er den eneste internationale bydel i Aarhus, og den har nogle af de kvaliteter, der kendetegner internationale bydele andre steder

Jens Skinnebach, afdelingschef A. Enggaard


Det er aftalen mellem kommunen og boligforeningen fra 2019 om, at der skal rives yderligere 400 boliger ned i Gellerup og 200 i Toveshøj, der er baggrunden for de nye byggeplaner.

Annonce

Beboere mister deres boliger

Endnu er beboerne i de fem blokke ikke sagt op, så det bliver ikke lige med det første, at nedrivningen går i gang.

- Aftalen med A. Enggaard er, at de skal bygge inden 2030. Forventningen er nu, at arbejdet med at lave lokalplan for nybyggeriet kan forløbe parallelt med nedrivningen, så der ikke gennem længere tid kommer til at ligge en stor ubebygget tomt midt i området, siger Keld Laursen.

Det er området markeret med rødt, der i dag huser fem boligblokke, som Brabrand Boligforening har solgt til A. Enggaard, der skal opføre flere end 50.000 etagekvadratmeter nybyggeri, når blokkene er revet ned.

Umiddelbart kan det betyde byggestart om to-tre år.

- Jeg er glad for aftalen, der betyder at den sidste store brik er faldet på plads. Men det er dilemmafyldt, fordi der jo bor mennesker i blokkene, som er glade for at bo der, og som for nogles vedkommende har boet der i mange år. Jeg har stor forståelse for, at nogle er triste i forhold til det, der skal ske, men det er en politisk beslutning, at blokkene skal rives ned. Der er indgået en aftale, og den plan er vi forpligtet til at gennemføre, siger Keld Laursen.

Annonce

En stor spiller i Gellerup

A. Enggaard har allerede gennem flere år arbejdet i Gellerup, hvor firmaet har bygget det kommunale kontorhus Blixens og private boliger i lejlighedskomplekset Zebra House. Sidst på året eller i starten af 2021 går A. Enggard i gang med at bygge Helheden – et stort blandet bolig- og erhvervsområde mellem Gudrunsvej og Hasle Ringvej.

- Vi oplever, at Gellerup er på rette vej, og vi er sikre på, at Gellerup vil udvikle sig til en spændende og attraktiv bydel med mangfoldighed og plads til alle. Gellerup er den eneste internationale bydel i Aarhus, og den har nogle af de kvaliteter, der kendetegner internationale bydele andre steder, siger Jens Skinnebach, afdelingschef i A. Enggaard.

Og han fortsætter:

- For os er det vigtigt, at vi tager yderligere et ansvar for omdannelsen af Gellerup til en god bydel og være med til at skabe Karen Blixens Boulevard som en bygade. Samtidig vil jeg godt understrege, at vi har stor respekt for dem, der mister deres hjem, når blokkene rives ned. Med nybyggeriet skaber vi et blandet boligområde, hvor der er mulighed for, at de, der ønsker det, fortsat kan blive boende i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS fik uafgjort efter flot indsats

Annonce