Annonce
Erhverv

Gazellerne springer: 27 virksomheder er vokset til dobbelt størrelse

I 2017 kunne Ølholm-virksomheden Vindfast prale med en Gazelle. Den bedrift er gentaget både i 2018 og i år. Arkivfoto: Morten Pape
En perlerække af forskellige virksomheder i Hedensted Kommune kan lade sig hylde som Gazeller, efter de fire år i træk har klaret sig bedre og bedre.
Annonce

Hedensted: Selvom der i mange brancher efterhånden bliver råbt op om frygten for en snarlig recession, kan 27 virksomheder i Hedensted Kommune formentlig skrive under på, at den ikke har ramt endnu.

I hvert fald er de blevet kåret af Børsen som gazelle-virksomhed, hvilket symboliserer, at deres forretning gennem de seneste fire år er vokset betragteligt. Det fremgår af en liste, Hedensted Erhverv har offentliggjort.

De lokale gazeller tæller i år så forskellige grene som detailforretninger, bilforhandlere, industrivirksomheder, entreprenører - og sågar en isbar og en dagligvarebutik ude på landet.

- Det springer i øjnene, at de er spredt så godt ud, både i brancher og i størrelser. Hele 13 var også gazeller sidste år, og det fortæller en historie om, at der i nogle udfordrede markeder ikke bare er tale om enkeltstående tilfælde. Vi har rent faktisk en masse virksomheder, som har gang i en længerevarende vækstrejse som følge af, at de en årrække har arbejdet godt med forretningen, siger erhvervschef Carsten Steffensen fra Hedensted Kommune.

Vi hverken kan eller vil tage nogen del af æren. Virksomhederne ved bedst selv, hvordan de skal drive deres virksomheder - og det har 27 af dem netop bevist på fornemmeste vis.

Carsten Steffensen, erhvervschef, Hedensted Kommune

Annonce

Ledigheden er barrieren

Selvom antallet af gazeller er mere end fordoblet siden 2015, er der faktisk tale om et mindre fald i forhold til sidste års rekordniveau på 33 gazeller.

Det tilskriver erhvervschefen dog primært som tilfældigheder snarere end et udtryk for, at gassen er ved at gå af det lokale erhvervsliv.

- Man hører på vandrørerne, at der er en opbremsning på vej i markedet, men det er ikke slået igennem endnu. Den største vækstbarriere er fortsat, at vores ledighed er så lav, at det kan være svært at finde arbejdskraften til at fortsætte rejsen, siger Carsten Steffensen.

De 27 gazeller bliver fejret med brunch på rådhuset 22. november.

Gazelle-kåringen

Bag gazellekåringerne står Dagbladet Børsen.

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år. Hvis virksomheden ikke opgiver omsætning i sit regnskab, beregnes væksten på baggrund af bruttoresultatet.

I undersøgelsen indgår kun A/S og ApS. Eneste undtagelse er pengeinstitutter, som deltager uanset virksomhedsform.

Enkeltmandsvirksomheder indgår ikke i undersøgelsen på grund af manglende regnskabsdata.

I alt godt 2000 virksomheder på landsplan kan kalde sig gazeller i 2019.

Kilde: borsen.dk

De lokale gazeller

IKS ApS

Waternlife ApS

Kemi-Tech ApS

Vindfast ApS

Hjarnø Havbrug A/S

Markberg ApS

Gross Automation ApS

Procraft ApS

Simon Skov ApS

Steffens Entreprenørforretning ApS

Stenhøj DK A/S

Life Style ApS

Mihtec ApS

Interiør A/S

Snaptun Driftsejendomme A/S

Apurit A/S

Caldic Denmark A/S

Spar Hornsyld A/S

Rask Mølle Entreprenørforretning ApS

Kim Alminde ApS

Perform A/S

Food Is More ApS

Tørring Auto A/S

Fk Leasing Hornsyld ApS

Havnens Cafe & Isbar ApS

Natures Collection A/S

Hedensted VVS Service A/S

I år er 27 virksomheder i Hedensted Kommune kåret som Gazelle af Dagbladet Børsen. Illustration: Lennart Kjær Schouborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Horsens

Weekendens corona-tal i Horsens: Det går den rigtige vej

Annonce