Annonce
Erhverv

Gazelle-hæder til lokale virksomheder: AC Horsens og arkitekter kunne juble

AC Horsens-kram efter et mål mod Lyngby for halvanden uge siden. Uden for banen kan selskabet bag fodboldklubben juble over gazellehæder fra dagbladet Børsen - en sjældenhed for en eliteidrætsklub. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
AC Horsens blev gazellevirksomhed for allerførste gang, da der var Børsen-fest tirsdag i Aarhus. Arkitektfirmaet Vallentin Haugland opnåede hæder for fjerde år i træk.

Aarhus: Det kan godt være, at sluthyldesten var "Eye of the Tiger" for fuld udblæsning i højttalerne, men det var gazeller, der var i hundredevis af, da dagbladet Børsen tirsdag eftermiddag fejrede de virksomheder, der har klaret sig godt set over de seneste fire år.

Radisson Blu i Aarhus lagde gulv og vægge til den årlige hyldest for gazellerne i Region Midtjylland - en dag med brede smil og mulighed for at møde succesfulde kolleger fra andre brancher. I omegnen af 1000 mennesker var med, heriblandt repræsentanter fra en stribe virksomheder fra Horsens Folkeblads dækningsområde.

Børsen holder den samlede gazelleliste ind til kroppen en god måned endnu, da den sidste af fem regionale fejringer først foregår i København 10. december. Dermed må det samlede overblik over lokale succesfirmaer vente lidt endnu, men alt fra ingeniørfirmaet Rønslev og Hjarnø Havbrug til Dansk Boligbyg og Horsens Rengøring var blandt dem, der i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Sidste år blev 47 virksomheder fra Horsens Kommune hædret.

Annonce

Hvad er en gazelle?

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år. Hvis virksomheden ikke opgiver omsætning i sit regnskab, beregnes væksten på baggrund af bruttoresultatet.

I undersøgelsen indgår kun A/S og ApS. Eneste undtagelse er pengeinstitutter, som deltager uanset virksomhedsform.

Enkeltmandsvirksomheder indgår ikke i undersøgelsen på grund af manglende regnskabsdata.

Dagbladet Børsen står bag gazellekåringerne. Arrangementet tirsdag i Aarhus var det andet af fem regionale af slagsen.

Det sidste afvikles 10. december i København, hvor der også er landskåring, og først derefter offentliggør Børsen den samlede liste over hædrede virksomheder.

I alt godt 2000 virksomheder på landsplan kan kalde sig gazeller i 2019.

Kilde: borsen.dk

En sjælden sports-gazelle

Fodboldalliancen AC Horsens A/S er for første gang gazelle, hvilket er ret bemærkelsesværdigt, da selskaber bag eliteidræt ofte excellerer i røde tal.

- Fire år i streg med overskud og stigende vækst er vi stolte af. Rigtig mange mennesker har gjort en stor indsats, siger AC Horsens-direktør Kristian Nielsen, der midt i en travl tid måtte hoppe selve fejringen i Aarhus over.

- Overskuddene er også en konsekvens af beslutninger for en del år siden: Vi satte tæring efter næring og prioriterede at have styr på tingene - vel vidende at der er mange usikkerhedsparametre i fodbold, siger direktøren.

Han peger især på et exceptionelt 2018 med kolossal succes på transfermarkedet og en plads i top-6 i Superligaen. AC Horsens kom ud med et plus på 12,86 millioner kroner sidste år - mod 2,4 millioner kroner året før.

Fire på stribe for arkitekter

Et andet Horsens-firma, Vallentin Haugland A/S, kan efterhånden booke en fast tur til Aarhus. Arkitektfirmaet med base i det gamle rådhus på Søndergade kan prale af fire gazeller på hylden - vundet i de seneste fire år.

- Det er manifestationen af mange års arbejde, lød det fra indehaverne Bent Vallentin og Bo Haugland Andersen, da de officielle festligheder gik over i kyllingespyd og snak på tværs af brancher.

De slog fast, at dagen og hyldesten havde en animerende effekt. Det giver lyst og energi til at sætte barren højere.

Arkitekterne ligger ganske stabilt på 18-22 ansatte i Horsens, men i regnskabet er kun gået én vej i de senere år. Firmaet er fra januar 2006.

De erkender, at det bliver sværere og sværere at opnå gazelle-hæder, men der er plads til op mod 30 mand i de relativt nyistandsatte lokaler, og firmaet tager gerne udfordringer op og flere ind.

- Kommer der nogen og siger, at de vil bygge en rumraket, spørger vi: Hvilken farve skal den ha'?

Sagt med et smil af Bo Haugland Andersen, men moralen er: Der skal tænkes nyt - og bredt. Vallentin Haugland har spredt sig på mange forskellige typer opgaver, private såvel som offentlige, så en eventuel recession får ikke fundamentet til at skride, fastslår duoen, der har bygget firmaet op fra bunden.

Arkitektfirmaet Vallentin Haugland - her indehaverne Bent Vallentin og Bo Haugland Andersen - er for fjerde gang i træk gazelle-vindere efter år med vækst og stigning i omsætning. Arkivfoto: Morten Pape

Hyldest til de gode medarbejdere

Indehaverne fremhæver citatet "good people, good money", som blev brugt fra scenen tirsdag. Altså med de rigtige folk, og nu også et kompetent lag af mellemledere, er der vækst og penge at hente.

Planen er at booste en Middelfart-afdeling med nyansættelser, da der venter gode kommunale opgaver netop dér og i Fredericia, og ellers arbejdes der med alt fra børnehaver til plejehjem - og for eksempel opgaver for Lego. Og så er Aarhus uhyre interessant, lyder det.

Skulle Vallentin Haugland få brug for flere end fire gazeller at jonglere med, kan de henvende sig hos overboen på Søndergade: Ingeniørfirmaet Rønslev blev nemlig hædret for andet år i træk.

Årets gazellevirksomhed i Region Midtjylland blev Lead Supply fra Aarhus, der var vækstet mere end 2000 procent over fire år ved at tilbyde kunder hjælp til at finde det bedste banklån og øge transparensen på området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Så kom festivalen i gang: Peter Sommer leverede sommerstemning - og fik dyt til tak

Annonce