Annonce
Horsens

Gave til cyklisterne: Arbejdet med supercykelsti sættes i gang

Bedre forhold for cyklisterne er målet, når Horsens Kommune nu sætter gang i arbejdet med at anlægge en ny supercykelsti mellem Hatting og Horsens. Arkivfoto

Politikerne har nikket ja til, at Horsens Kommune kan gå i gang med en plan for, hvor en kommende cykelsti mellem Hatting og Horsens skal gå.

Horsens: Om et års tid kan anlægsarbejdet med en ny supercykelsti mellem Horsens og Hatting gå i gang. Det er planen, efter politikerne i plan- og miljøudvalget har nikket ja til at en anlægsbevilling på 500.000 kr., der skal bruges til at sætte gang i arbejdet med et skitseforslag til en ny cykelsti.

Pengene skal bl.a. gå til opmålinger og undersøgelser på strækningen.

Planerne om den kommende supercykelsti er en del af Trafikplan 2030, og det er også inden for den økonomiske ramme her, at pengene findes.

Planen lægger op til at forbedre forholdene for de lokale cyklister ved at etablere flere nye cykelstier. Stien fra Hatting til Horsens via Torsted blev skrevet ind i budgettet for 2018, som politikerne vedtog for knap et år siden.

Planen er, at den skal være med til at lokke flere horsensianere til at bruge cyklen som transportmiddel - og dermed hjælpe på både sundheden og miljøet.

Annonce

Skal finde linjeføring

Udvalgsformand Martin Ravn (V) er godt tilfreds med, at politikerne nu sætter arbejdet i gang.

- Vi siger: Nu kan I gå i gang med planlægningen, og så skal arbejdet med at finde den eksakte linjeføring og de arealer, der eventuelt skal erhverves, sættes i gang, siger han.

Han er begejstret for udsigten til, at de lokale cyklister får endnu bedre forhold.

- Det bliver fantastisk, når vi kan tilbyde cyklisterne en helt ny supercykelsti, siger han.

Skitseforslaget til den nye supercykelsti skal være klar til, at byrådet kan godkende det i foråret 2019, og så er det altså planen, at selve anlægsarbejdet kan gå i gang i efteråret 2019.

Ifølge oplægget i Trafikplan 2030 fra Horsens Kommune er det planen, at supercykelstien skal følge Østerhåbsvej fra Hatting til Torsted og derefter følge jernbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce