Annonce
112

Efter gasudslip ved Silvan: Rørerne ligger ikke altid, hvor de er angivet

Ved gasudslip er det brandvæsenets opgave at sikre området. Det sker blandt andet ved at lægge en brandslange ud i tilfælde af, at gassen antænder. Arkivfoto: Morten Pape
Brandvæsen og energiselskab var hurtigt fremme, da en gasledning mandag formiddag blev gravet over på Strandpromenaden.

Horsens: - Med alt det fjernvarmearbejde og alle de skovlfulde jord, der bliver gravet op i byen, er det egentlig utroligt, at det ikke sker oftere, lyder vurderingen fra indsatsleder hos Sydøstjylland Brandvæsen, Michael Bruun.

Klokken 10.07 i formiddags modtog Sydøstjyllands Politi besked om, at entreprenør havde gravet en gasledning over på Strandpromenaden - tæt ved Silvan.

Noget, Sydøstjyllands Politi beskriver som intet mere end en dagligdagshændelse.

Takket være maskinføreren, der fulgte sikkerhedsprocedurerne til punkt og prikke ved straks at slukke gravemaskinen og kontakte politiet, kunne brandvæsenet allerede en halv time senere genåbne vejen.

- Det er rør på fire tommer, og de ligger ikke altid lige dér, hvor de er angivet. Gassen er naturligvis brandbar, men generelt er gasselskabet i Horsens meget, meget hurtige til at komme frem. Det var de også i dag, hvor vi hurtigt fik lukket for gassen og nulstillet risikoen for antændelse, siger Michael Bruun.

En enkelt politipatrulje var også forbi Strandpromenaden, hvor de hjalp til med at omdirigere trafikken.

Annonce
Det er rør på fire tommer, og de ligger ikke altid lige dér, hvor de er angivet. Gassen er naturligvis brandbar, men generelt er gasselskabet i Horsens meget, meget hurtige til at komme frem. Det var de også i dag, hvor vi hurtigt fik lukket for gassen og nulstillet risikoen for antændelse.

Michael Bruun, indsatsleder ved Sydøstjyllands Brandvæsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Knivstikkere efterlyst med billede: Meld jer

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce