Annonce
112

Efter gasudslip ved Silvan: Rørerne ligger ikke altid, hvor de er angivet

Ved gasudslip er det brandvæsenets opgave at sikre området. Det sker blandt andet ved at lægge en brandslange ud i tilfælde af, at gassen antænder. Arkivfoto: Morten Pape
Brandvæsen og energiselskab var hurtigt fremme, da en gasledning mandag formiddag blev gravet over på Strandpromenaden.
Annonce

Horsens: - Med alt det fjernvarmearbejde og alle de skovlfulde jord, der bliver gravet op i byen, er det egentlig utroligt, at det ikke sker oftere, lyder vurderingen fra indsatsleder hos Sydøstjylland Brandvæsen, Michael Bruun.

Klokken 10.07 i formiddags modtog Sydøstjyllands Politi besked om, at entreprenør havde gravet en gasledning over på Strandpromenaden - tæt ved Silvan.

Noget, Sydøstjyllands Politi beskriver som intet mere end en dagligdagshændelse.

Takket være maskinføreren, der fulgte sikkerhedsprocedurerne til punkt og prikke ved straks at slukke gravemaskinen og kontakte politiet, kunne brandvæsenet allerede en halv time senere genåbne vejen.

- Det er rør på fire tommer, og de ligger ikke altid lige dér, hvor de er angivet. Gassen er naturligvis brandbar, men generelt er gasselskabet i Horsens meget, meget hurtige til at komme frem. Det var de også i dag, hvor vi hurtigt fik lukket for gassen og nulstillet risikoen for antændelse, siger Michael Bruun.

En enkelt politipatrulje var også forbi Strandpromenaden, hvor de hjalp til med at omdirigere trafikken.

Det er rør på fire tommer, og de ligger ikke altid lige dér, hvor de er angivet. Gassen er naturligvis brandbar, men generelt er gasselskabet i Horsens meget, meget hurtige til at komme frem. Det var de også i dag, hvor vi hurtigt fik lukket for gassen og nulstillet risikoen for antændelse.

Michael Bruun, indsatsleder ved Sydøstjyllands Brandvæsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lettet chauffør efter krav om mundbind i bybusserne i Horsens: Bedre sent end aldrig

Horsens

HIC henter stor amerikaner

Annonce