Annonce
AC Horsens

Gassen gået af AC Horsens: Gav op mod VB og fik smæk

AC Horsens leverede en slap indsats i lokalopgøret og tabte fortjent. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Vejle: AC Horsens ligner et hold, der har givet op. Præstation mod Lyngby i søndags var ikke god, og mod VB var den decideret ringe. VB vandt fortjent med 3-0.

Oven på nederlaget er det kun 18 point tilbage at spille om, og afstanden op til redning for AC Horsens er nu på 14 point. Eller sagt på en anden måde, hvis OB får fem point mere, og VB og Sønderjyske tilsvarende tre point, er AC Horsens rykket ned i 1. division uanset hvor mange point AC Horsens måtte få i de sidste kampe.

AC Horsens' cheftræner Jens Berthel Askou ændrede system. Han gik væk fra den 3-5-2 formation, som har været udgangspunktet hidtil til fordel for en 4-4-3-opstilling, men forsøget på at ryste VB fejlede totalt. Ikke på grund af systemskifte, men mere fordi AC Horsens manglede kvalitet i stort set alt, hvad holdet foretog sig. Der manglede tempo og i det hele taget bevægelse, og så noget så simpelt som afleveringer til en medspiller.

Annonce

Hjemmeholdet åbnede kampen bedst. Der var større kvalitet i tingene end hos AC Horsens, der havde svært ved at få sat afleveringer sammen. Efter et kvarter fik VBn en stribe hjørnespark i træk, og udbyttet blev et helt frit hovedstød til Ojala, som Matej Delac måtte redde med en fin fodparade.

VB fulgte op med endnu et par hjørnespark, og det udnyttede Hugo Ekitike til at bringe VB foran med 1-0 efter 18 minutter. Matej Delac reddede i  første omgang, men returbolden  havnede hos Ekitike, der let kunne gøre arbejdet færdigt.'Han så ud til at blive nedlagt af Matej Delac, men bolden trillede videre til Lukas Engel, der scorede i det tomme mål til 2-0.

Målet lagde en dæmper på resten af første halvleg. Hjemmeholdet var i fuld kontrol.

AC Horsens kom frem til et par indlæg, men der var ingen afslutninger fra AC Horsens i de første 45 minutter.

VB var tættere på 3-0 med et godt spark fra distancen fra Arbnor Mucolli.

Hallur Hansson og Lirim Qamili blev sendt på banen fra anden halvlegs start i stedet for David Kruse og Muamer Brajanac.

Det forhindrede dog ikke VB i at åbne de sidste 45 minutter med en stor dobbeltchance, som Matej Delac fik reddet.

Han var dog chanceløs, da James Gomez fejlede over for Allan Sousa i det 58. minut. VB-angriberen spillede bolden til en helt fri Hugo Ikitike, der kvitterede ved at banke bolden op i målhjørnet til 3-0.

Louka Prip kom til et par afslutninger, og efter 68 minutter tvang han Alexander Brunst ud i en stor redning i VB-målet. Det var første gang, at hjemmeholdet var blot en smule presset.

Kort efter fik Jonas Gemmer en advarsel for at skubbe bolden i mål med hånden.

Derefter død kampen ud. VB var tilfreds, og AC Horsens skulle bare have kampuret til at nå 90.

Jens Berthel Askou havde ændret på flere positioner i startopstillingen. Nikolas Dyhr og Lirim Qamili var sendt ud på bænken, mens Jonas Thorsen var væk på grund af en skade i baglåret. Søren Reese var ikke med på grund af familieforøgelse. Det gav plads til David Kruse, Casper Tengstedt, Peter Nymann og Muamer Brajanac.

For David Kruses vedkommende var det hans første kamp i startopstillingen i Superligaen.

De to hold:

AC Horsens: Matej Delac, Peter Nymann, Malte Kiilerich, James Gomez, Jacob Buus, Bjarke Jacobsen, Jonas Gemmer, David Kruse, Louka Prip, Muamer Brajanac, Casper Tengstedt.

VB: Alexander Brunst, Kevin Yamga, Juhani Ojala, Denis Kolinger, Pierre Bengtsson, Jacob Schoop, Saeid Ezatolahi, Arbnor Mucolli, Allan Sousa, Hugi Ekitike, Lukas Engel.

AC Horsens spiller igen på søndag hjemme mod AaB. Det bliver den første kamp i 2021, hvor der må komme tilskuere ind på Casa Arena Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce