Annonce
Østjylland

Gashåndtaget i bund: Vanvidsmotorcyklist kan vinke farvel til både kørekort og motorcykel

Fredag måtte en motorcyklist med høj fart vinke farvel til motorcyklen, der blev beslaglagt af Østjyllands Politi i en trafikkontrol. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Motorcyklist blev målt til 143 km/t på en strækning, hvor højeste tilladte hastighed er 70 km/t.

AARHUS: Der har den seneste tid været gang i beslaglæggelserne af biler, når Østjyllands Politi har været på trafikkontrol rundt i politikredsen. Fredag aften var det så en motorcyklist, der kunne vinke farvel til både kørekort og transportmiddel. Det skete, da betjente fra Østjyllands Politis færdselsafdeling holdt på kontrol på vejen ud for Ikea i Aarhus, hvor fartgrænsen er 70 km/t.

Den fartgrænse ignorerede en 27-årig mand dog fuldstændigt, da han ræsede afsted på sin motorcykel, som af politiets laser blev målt til at køre mindst 143 km/t. Han blev straks dirigeret ind til siden.

Hastighedsgrænser på mere end 100 procent betegnes som vanvidskørsel. Derfor blev den 27-årige frakendt kørekortet, og hans motorcykel blev beslaglagt på stedet med henblik på konfiskation.

Annonce

Motorcyklisten erkendte med det samme, at han havde drejet alt for meget på gashåndtaget og protesterede ikke mod beslaglæggelsen.

Selvom den 27-årigt var eneste trafikant som blev målt til så høje hastigheder, så kørte flere andre også for stærkt på strækningen i løbet af den times tid, som politiet stod der. Fem bilister fik en betinget frakendelse af kørekortet, mens syv fik et klip i kortet på grund for høj fart.

12 timer som bilejer

Flere episode i april vidner om, at der køres stærkt på de østjyske veje. For eksempel beslaglade Østjyllands Politi hele tre biler 23. april på Djursland.

To unge mænd, som på Færgevejen i Ebeltoft kørte gaderæs, måtte sige farvel til deres køretøjer. Her kiggede politiet diskret med, da de to mænd afviklede deres kapløb. Bagefter fik begge førere af bilerne inddraget deres kørekort og beslaglagt deres biler.

Samme dag måtte en 27-årig mand hjem for at fortælle konen, at hendes bil var blevet beslaglagt, efter at en ATK-operatør i en fotovogn havde målt manden til at køre 102 km/t i Trustrup på Djursland, hvor højeste tilladte hastighed er 50 km/t.

To dage forinden måtte en bilist vinke farvel til den bil, han havde købt bare 12 timer i forvejen, da han blev taget i at køre bil, selvom han er frakendt kørekortet. Da det er sket flere gange inden for en kortere periode, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce