Annonce
112

Garnsvindler: 21-årig kvinde idømt fængsel for bedrageri og vidnetrusler

En 21-årig kvinde fra Horsens er dømt for blandt andet bedrageri, efter at hun i en række tilfælde solgte varer i en strikkegruppe på Facebook, som hun aldrig sendte. Arkivfoto: Palle Herløv
Via en håndarbejdsgruppe på Facebook snød en 21-årig kvinde fra Horsens en række kvinder ved at sælge dem varer som garnholdere, strikkeskåle og træfigurer, som de aldrig modtog.

Horsens: Det koster en 21-årig kvinde fra Horsens fem måneder i brummen, at hun i en periode på fire måneder bedrog 11 kvinder og en enkelt mand.

Via strikkegrupper på Facebook solgte kvinden strikkeskåle, garnholdere og træfigurer, men køberne modtog aldrig varerne.

Det er ikke store beløb, den 21-årige har svindlet for. I alt overførte de 12 implicerede 4656 kr. Bedrageriet er sket i perioden 24. november 2017 til 9. marts 2018.

Det fremgår af dommen, som Folkebladet har læst, at kvinden ikke selv mødte frem, da sagen blev behandlet ved Retten i Horsens i november.

Via sin advokat påstod hun frifindelse, mens anklageren modsat krævede kvinden idømt et års ubetinget fængsel.

Domsmandsretten landede på fem måneders fængsel, fremgår det af dommen.

Annonce

Truede vidner

Foruden bedrageri er kvinden også blevet dømt for to tilfælde af vidnetrusler og ét tilfælde af trusler om vold.

Under retssagen vidnede en kvinde, hvis identitet blev misbrugt af den 21-årige. Ofret forklarede i retten, at hun selv fandt frem til den 21-årige og fik kontakt med hende. Den 21-årige undskyldte, at hun havde taget vidnets identitet og ville have, at vidnet trak sin anmeldelse tilbage.

Det nægtede vidnet, hvilket fik den 21-årige til at sende hende flere trusler på sms. Blandt andet truede hun med at lægge vidnets adresse op i diverse sexgrupper med billeder og info, hvis hun ikke trak sin anmeldelse tilbage.

Et andet vidne, der købte træfigurer hos den 21-årige for knap 1200 kr., som hun aldrig modtog, blev også kontaktet og truet med, at den 21-årige ville rejse en sag om falsk anmeldelse. Også det takserede retten som vidnetrusler.

En tredje kvinde, der ligeledes blev snydt, meldte sagen til politiet og fik efterfølgende flere sms'er fra den 21-årige. Blandt andet modtog hun et billede af et hoved med et blodigt sår og sms'er med indhold som: Pas på!!" og "Jeg har din datters adresse".

Retten fandt, at der her var tale om trusler om vold.

Dømt flere gange

Da den 21-årige som nævnt udeblev fra retssagen, har retten ikke haft hendes forklaring at tage stilling til.

Men det fremgår af dommen, at hun flere gange tidligere er dømt for trusler, forsøg på vold, overtrædelse af våbenloven og to tilfælde af røveri.

Denne gang blev det til fem måneders fængsel.

Kvinden har indtil onsdag til at beslutte, om hun vil anke byrettens dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce