Annonce
Østjylland

Gangster-musikvideo er populær hos børn og unge: Vil også have masker på

En rå musikvideo fra Trillegården har skabt debat, da maskerede unge rapper om våben, narko og om at skyde andre. Foto: Shooter Gang - Mask På
Lokal rapgruppe har fået den opmærksomhed, de ønskede – og byens unge synes, ”det er sejt”. Universal Music har ingen kommentarer til videoens kontroversielle indhold.

AARHUS: En voldsom gangster-musikvideo fra Trillegården har sat debatten i gang.

For hvilke signaler er det, der bliver sendt til lokalområdet og byens unge, når en flok rappere gemt bag masker kører rundt i bydelen ved Trillegården med store biler, våben, masser af penge og synger, at ”alle heromkring vil være som El Chapo” med henvisning til den berømte narkobaron fra Mexico?

Shooter Gang har fået den opmærksom, de gerne ville, og mange unge synes, videoen er sej. Og de er påvirkelige.

Gennem UngiAarhus VEST kan unge med passion for rap-musik blive medlem af Rap Akademiet – der intet har med hverken Shooter Gang eller musikvideoen at gøre. Men også her er man opmærksom på dens eksistens.

- ”Mask På”-videoen er populær blandt nogle af de unge på grund af dens grænseoverskridende og kontroversielle indhold – blandt andet også hos nogle af de unge medlemmer vi har i Rap Akademiet. For eksempel havde et par af vores medlemmer et ønske om at bære masker til deres optræden til et børne- og ungearrangement sidste fredag inspireret af Mask På-videoen. Det ønske blev selvfølgelig ikke imødekommet af rap-underviserne, siger Rasmus Brandt Lauridsen, der er Vice Fritids- og Ungdomsskoleleder hos UngiAarhus VEST

Han fortæller, at deres rap-undervisere bruger videoen i undervisningen.

- Videoen har givet anledning til, at vores undervisere bruger den som et eksempel, når de taler med vores medlemmer om, hvad der er acceptabelt – og hvad der ikke er acceptabelt – når de laver musik og optræder under Rap Akademiets faner. Den pågældende video er selvfølgelig et eksempel på, hvad der absolut ikke er acceptabelt hos os. Desuden taler vi med de unge om, hvad sådan en video kan have af konsekvenser for de medvirkende i forhold til straffeloven – og hvilke signaler man sender til sin omverden herunder sin egen familie, lokalområde, børn og unge, når man vælger at kommunikere på den måde, siger Rasmus Brandt Lauridsen.

Annonce

Shooter Gang - Mask På

Rapgruppen Shooter Gang har udgivet musikvideoen ”Mask På” med Universal Music Denmark i ryggen.

I den kontroversielle musikvideo fra Trillegården hylder maskerede unge en kriminel levevej, skydevåben og narko.

Videoen har været debateret på sociale medier, da den har skabt utryghed hos børn og voksne i området.

Århus Stiftstidende skrev om musikvideoen i går.

Holdningerne er delte. Skal den ties ihjel. Eller ses og debateres.

Østjyllands Politi er bekendt med videoen og mener, at den sender et overdrevet og forvrænget signal om en forråelse af nærmiljøet i boligområderne, som politiet ikke kan genkende.

Ingen kommentarer

Århus Stiftstidende har stillet følgende spørgsmål til Universal Music Denmark, som har skrevet kontrakt med Shooter Gang.

  • Århus Stiftstidende vil gerne vide, hvilke tanker Universal Music har gjort sig, inden I sender en musikvideo på gaden, der sender så kontroversielle signaler til lokalområdet samt unge i hele byen?
  • Har det været med i Universals overvejelser, at der i foråret og sommeren har været en bandekonflikt i området mellem Trillegårdsgruppen og Kalmargadegruppen med visitationszone til følge?

- Vi har ikke så meget at sige til det. De styrer selv det visuelle univers, så vi har ikke rigtigt nogen kommentarer på den front, lyder det fra Tobias Lehmann, der er product manager i Universal Music Denmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce