Annonce
Hedensted

Gangbesværede Else Jensen om flexturpriser: Er det fair, at Horsens Kommune tager borgerne i Hedensted Kommune som gidsler?

"Hvis jeg skal til Horsens Sygehus med flextur, så koster det mig 238 kr. - hver vej!", skriver Else Jensen. Arkivfoto

Læserbrev: I forbindelse med den artikel, der har været i avisen omkring transport, kunne jeg godt tænke mig at komme med nogle kommentarer omkring flexture.

Som borgere i Hedensted kommune er vi "tvunget" til regionshospitalet i Horsens ved f.eks. akut indlæggelse.

Vi kan benytte flextur som en del af det offentlige transportsystem, og det skal man ikke visiteres til.

Jeg benytter flextur til eksempelvis Vejle Sygehus pga. gangbesvær, når jeg skal til behandling/kontrol. Heldigvis foregår det i Vejle, og det betaler jeg 65 kr. for hver vej.

Men hvis jeg skal til Horsens Sygehus med flextur, så koster det mig 238 kr. - hver vej! Og Horsens er altså regionshospital i Region Midtjylland.

Nå jo, jeg kan blive kørt med flextur til Horsens Banegaard/Vitus Berings Plads for så at tage bybussen ud til sygehuset - eller stige over i en taxa og selv betale den resten af vejen.

Alt sammen fordi Horsens Kommune vil tilgodese deres bybustrafik og derfor ikke vil give tilskud til flexture, så man kan få det til den billigste takst på fire-fem kr. pr. km.

Er det fair, spørger jeg bare, at Horsens Kommune tager borgerne i Hedensted Kommune som gidsler og ikke vil tillade, at vi kan blive kørt til/fra bopæl og til/fra Horsens Sygehus til den billigste flextakst?

Mange, der benytter flexture, er folk med handicap, der ikke kan benytte offentlige transportmidler, selvom et "venligt" svar fra Horsens Kommune var en redegørelse for brug af bybusserne, og at busserne er handicapvenlige!

Det kan da godt være, men man skal stadig gå til/fra stoppestederne, og det er vi mange, der ikke vil kunne.

Så vi er afskåret fra at komme på Horsens Sygehus, hvis nogle af vores familie/venner bliver indlagt, for ikke at tale om det nødvendige i, hvis vi selv skal derud til behandling.

Der ved jeg så ikke, om det vil hedde patientkørsel uden egenbetaling! Hvor mange har råd til at betale næsten 500kr t/r for at komme ud på sygehuset!

Det vil da være dejligt, om vores politikere i Hedensted Kommune kunne gå ind i sagen og tage den op med Horsens Kommune og få en løsning på problemet.

Et af argumenterne fra Horsens Kommune mod at gøre noget ved sagen var netop, at der ikke havde været nogen henvendelser fra nogle politikere!

Annonce

Det vil da være dejligt, om vores politikere i Hedensted Kommune kunne gå ind i sagen og tage den op med Horsens Kommune og få en løsning på problemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce