Annonce
Erhverv

Gang i handlen: City Horsens opretter fælles platform for butikkerne

Alt er bedre end ingenting, siger citymanager Michael Kongsmark om et nyt initiativ med en fælles platform for de handlende i City Horsens. Lige nu har han travlt med at få butikker med, så platformen kan gå i luften onsdag kl. 10. Arkivfoto: Morten Pape
Vi elskerhorsens.dk går i luften i morgen onsdag klokken 10. Hver medlemsbutik kan lægge fem varer ud ad gangen. City Horsens sørger for udbringning.
Annonce

Horsens: Horsens får en ny handelsmulighed på nettet fra i morgen onsdag kl. 10. Vielskerhorsens.dk hedder en ny platform, hvor medlemsbutikkerne under City Horsens får mulighed for at tilbyde fem varer ad gangen.

City Horsens har indgået en aftale med Jan Mejlkjær, Mhpartners.dk, som for fem dage siden oprettede en tilsvarende platform i Køge. Siden er der blevet etableret en i Greve, og flere er på vej, fortæller han.

De fleste butikker i Horsens er lukket, men nu åbner en fælles platform, hvor de kan sælge nogle af deres varer. Det sker onsdag kl. 10. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Ønsker at hjælpe butikker med nethandel

Citymanager Michael Kongsmark understreger, at man fra City Horsens' side ønsker at hjælpe butikker i gang med nethandel i den nuværende situation, hvor mange holder lukket. Især de butikker, som ikke i forvejen har en webbutik.

- Det er bedre at gøre noget end slet ikke at gøre noget, som han siger om initiativet.

Michael Kongsmark forestiller sig, at butikkerne kan få sat nogle af deres lager- og sæsonvarer til salg på portalen, så de er parate til at starte på en frisk, når normale tider vender tilbage.

Annonce

Sørger for udbringning

Når kunder har bestilt de varer, de ønsker at købe, sørger City Horsens for, at varerne bliver bragt ud.

- Det sker kvit og frit. Vi regner med, at vi nok skal få fat i nogle chauffører fra butikslivet, siger Michael Kongsmark, der allerede har fået et par positive tilkendegivelser.

Annonce

Fem varer ad gangen

Jan Mejlkjær har allerede gode erfaringer med handels-platformene, selv om den første er blot fem dage gammel. Det er nemt at bruge for både butikker og kunder, lyder tilbagemeldingen.

- Hver butik kan have fem varer ad gangen på portalen. De bestemmer selv, hvor meget de vil skifte ud. Hver dag klokken 12 trækker vi en streg i sandet, og så bliver varerne leveret hjem samme dag, fortsætter han.

Annonce

Lokal opbakning

Michael Weje, Vinspecialisten i Køge, er meget glad for den nye mulighed.

- Normalt er jeg ikke meget for internettet. Det er for de store aktører. Men med vielskerkøge.dk beholder vi handel her i byen, siger han, der i de første fem dage har solgt 10-15 pakker i forskellige størrelser om dagen.

Han glæder sig over den lokale opbakning, men også over, at han kan komme af med påskevarer som chokolade og påskebryg, som der ikke vil være meget salg i, når corona-krisen er overstået.

Michael Weje kan allerede nu notere sig en pæn omsætning og også en vis indtjening.

- Alt i alt er det meget positivt, lyder det fra Vinspecialisten i Køge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce