Annonce
Hedensted

Gang i grundsalget: For 100 mio. kr. byggegrunde på syv år

Over for den udsolgte private udstykning Gåskjærholm i Hedensted bliver i nærmeste fremtid udstykket første etape af de private parceller på Dalby Bakker. Den kommunale ditto i samme udstykning bliver tidligst sat til salg i slutningen af året. Arkivfoto

Salget af kommunale byggegrunde lå sidste år på det næsthøjeste niveau nogensinde. Kommunen forventer det kommende år at mangle nye parceller i særligt Hedensted.

Annonce

Hedensted: Både borgere og virksomheder er tilsyneladende interesserede i at bygge nyt i Hedensted Kommune. I hvert fald er der generelt god fart på salget af de kommunale bolig- og erhvervsgrunde.

Siden 2010 er der solgt jord for mere end 100 mio. kr., og sidste år blev det andenbedste i perioden med et salg på godt 17 mio. kr - godt hjulpet på vej af en stigende interesse for at placere sit domicil inden for kommunegrænserne. Det seneste år er der solgt ca. tre gange så mange erhvervskvadratmeter som normalt.

Ikke overraskende er det særligt hovedbyen Hedensted, der trækker fra. Senest blev 11 grunde i udstykningen Sikavej - sidste etape i det sydøstlige nybyggerkvarter - sat til salg for et par måneder siden. Alle foruden en enkelt er allerede solgt, og den er sågar reserveret.

- Det har været som forventet, for den generelle stemning med de nuværende konjunkturer har været, at man vil bygge nyt. I gennemsnit sælger vi 20 grunde i Hedensted Kommune, men sidste år forsvandt 35, og vi kommer til at mangle i Hedensted, hvor der tidligst bliver sat nye til salg sidst på året, siger Jonna Møller, der står for salget af de kommunale grunde.

Hun fortæller samtidig, at der også har været godt gang i særligt Lindved på grund af nærheden til Vejle. I skrivende stund er der blot to grunde til salg i udstykningen Thyras Vænge.

Der er i øjeblikket 90 ledige eller reserverede parceller i Hedensted Kommune. Heraf findes knap en tredjedel i Tørring og Uldum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Horsens

AC Horsens forlænger med James Gomez

Annonce