Annonce
Odder

Gang i den til Hele Odders Julefest: Der skal ske noget for børnene

Der manglede ikke noget ved julefesten. Blandt andet var der til lejligheden fremskaffet et otte meter højt juletræ. Foto: Søren E. Alwan
Der var både hygge og sjov ved Hele Odders Julefest, hvor hele omsætningen gik til til Odders julehjælpsforeninger.
Annonce

Odder: Det var nærmest umuligt ikke at komme i julestemning ved Hele Odders Julefest i Spektrum lørdag. Det otte meter høje juletræ blev akkompagneret af det ene store julehit efter det andet, og så var der æbleskiver i rigelige mængder.

Det var muligt at købe billetter i døren, så undervejs i festen vidste ingen endnu, hvor mange der var dukket op. Ifølge arrangør Daniel Tøfting Aron var der dog tale om Danmarks største juletræsfest for velgørenhed - og de opstillede borde og stole blev i hvert fald fyldt ud.

De fremmødte blev som det første mødt af en åbningstale fra borgmester Uffe Jensen, der takkede Daniel Tøfting Aron mange gange for initiativet. Selv ville arrangøren ikke sige så meget.

- Det er ikke min fest. Det er hele byen, der har bidraget til festen, og det er hele Odders julefest, så der er ingen grund til, at jeg skal i centrum, røbede han overfor avisens udsendte.

Udover de tilmeldte var en portion medarbejdere i Odder-virksomheder mødt op for at støtte arrangementet - alle iført nissehuer. Fælles for de julegodter og konkurrencer, de udbød, var, at hele omsætningen gik ubeskåret til Odders julehjælpsforeninger.

- Jeg elsker selv julen og har aldrig manglet noget i anledningen af den, men sådan er det ikke alle, der har det, forklarede Daniel Tøfting Aron om festens formål.

Jeg var lidt nervøs for, om folk ville være interesserede i sådan et arrangement. Men der har generelt været kæmpe opbakning fra hele byen.

Daniel Tøfting Aron, arrangør af Hele Odders Julefest

Annonce

Jul med gang i den

Dagen bød blandt andet på juleshow fra Mortens Kolonihavehus, danseopvisning fra Power-house og julezumba og juletræsdans med assistance fra Fitness World.

Sidstnævnte inkluderede en stor rundkreds af børn og forældre, som dansede rundt om juletræet med hinanden i hænderne, mens Fitness World-instruktør Nadia Jensen af og til råbte, at det var tid til at bevæge sig i den modsatte retning. Først til Søren Banjomus og siden til en moderne udgave af Julebal i Nisseland tilsat en hårdtslående rytmeboks og en fængende basrundgang.

Da den efterfølgende zumba begyndte, forsvandt de fleste af de voksne, men mange børn dansede ufortrødent videre. Det var til tider lidt udfordrende for flere af deltagerne at huske de tilbagevendende trin, men alle var godt med, når armen skulle føres over hovedet i en halvcirkel fra den ene side til den anden.

De højlydte olé- og zumba-råb erstattede dermed i et stykke tid den dæmpede julemusik, men det var helt på sin plads ifølge Daniel Tøfting Aron.

- Festen er først og fremmest for børnene, og de kan jo godt lide, at der sker noget, og at der er gang i den, forklarede han.

Mange forbinder måske snarere zumba med januar, når julemaden skal ud af systemet igen - men dansen kan altså også sagtens høre december til.

- Man bliver ved med at være glad, lang tid efter man har danset zumba. I julen skal man også være i godt humør, så på den måde passer det fint sammen, sagde Nadia Jensen efterfølgende.

Annonce

Hyggegaranti

Dansen var et stort hit blandt mange af børnene - og trods alt også nogle forældre.

- Det var simpelthen så sjovt. Det er fantastisk med sådan en aktivitet, hvor alle danser og griner, mente Elham Karamdoost, som gav den gas med sine to døtre, mens hendes mand nøjedes med at kigge på.

Generelt havde familien - og især børnene - en meget positiv oplevelse til julefesten, som trods alt også bød på meget andet end dans.

- Det er dejligt, at mine piger kan opleve en rigtig julefest med mange mennesker og gode muligheder for at lege, sagde Elham Karamdoost, og hun blev bakket op af Iben Hornbek, som havde sine tre børn med til festen.

- Der er jo garanti for hygge, og så kan man samtidig støtte op om et godt formål. Vi vil helt sikkert gerne komme igen næste år, lovede Iben Hornbek.

Det kræver i første omgang, at arrangør Daniel Tøfting Aron har planer om at gentage succesen. Det er der dog også gode muligheder for.

Han håber fortsat, at festen kan blive en tilbagevendende tradition - men hvis det skal gå i opfyldelse, vil han fremover gerne have noget hjælp.

- Jeg har forberedt og arrangeret det hele selv. Jeg har kun haft hjælpere på selve dagen. Så jeg er meget åben, hvis nogen vil hjælpe til næste år, sagde Daniel Tøfting Aron.

Fitnessinstruktør Nadia Jensen gav den gas på gulvet med zumba-trin, og børn og voksne fulgte med, så godt de kunne. Foto: Søren E. Alwan
Børnenes engagement var der i hvert fald ikke noget i vejen med, da der blev danset zumba. Foto: Søren E. Alwan
Bordene var godt fyldt op med mennesker - når deltagerne altså ikke lige dansede, hoppede på hoppeborg eller prøvede flødebollemaskinen. Og det gjorde de meget. Foto: Søren E. Alwan
Det er klart, at den vigtigste påklædning til en omgang jule-zumba må være et rensdyrhårbånd. Foto: Søren E. Alwan
Der var også plads til freestyle på dansegulvet. Foto: Søren E. Alwan
Det var naturligvis også muligt at købe popcorn og noget at drikke ved den store julefest. Foto: Søren E. Alwan
Ingen julefest uden brunkager. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce