Annonce
Erhverv

Gang i butikkerne: Der er blevet talt om, at kundeloyalitet ikke længere findes. Det gør den. I stor stil

Mandag formiddag åbnede butikkerne på Søndergade i Horsens, og der var med det samme folk på gaden. Foto: Morten Pape
Flere butikker, der mandag kunne genåbne, melder om loyale kunder og god opbakning til de fysiske butikker i en tid, hvor webshops samtidig fylder mere og mere.

Horsens: Der er brede smil og glæde i stemmen hos butikschefer og -indehavere, der kunne åbne dørene for kunder i mandags, og som her giver en lille status på, hvordan det er gået.

Fælles for dem er, at de alle kan berette om loyale kunder. De, der handler for at støtte lokalt, for at bakke op om Horsens' bymidte, eller bare fordi det er i butikkerne, man kan få den mest personlige vejledning.

Kloster Frøknerne: Loyaliteten er ikke forsvundet

Merethe Hviid fra butik Kloster Frøknerne i Hospitalsgade melder om en rigtig god genåbning. Arkivfoto: Marianne Husted

- Genåbningen er gået helt fantastisk.

Merethe Hviid fra Kloster Frøknerne i Hospitalsgade er en tilfreds selvstændig forretningsdrivende.

Det har hun egentlig også været gennem nedlukningsperioden, hvor hun flere gange til Horsens Posten ydmygt har berettet om den hjertelige opbakning online, som hun er blevet mødt med fra kunderne.

Den forgangne genåbningsuge var ingen undtagelse, forklarer hun:

- Jeg har virkelig kunnet mærke en markant opbakning, også selvom der tidligere er blevet talt om, at kundeloyalitet ikke længere findes. Det gør den. I stor stil, siger en glad Merethe Hviid.

Hun har oplevet kundernes længsel efter at kunne handle fysisk i hendes butik.

Hun forklarer:

- Nogle kunder har direkte sagt til mig "jeg har lyst til at bruge nogle penge herinde." Det budskab er da til at forstå, griner hun.

Merethe Hviid har også kunder, der undervejs i nedlukningen har sagt, at de var ved at blive trætte af at handle på nettet.

Sådanne udtalelser har bekræftet butiksindehaveren i, at hendes fysiske butik fortsat har en stor berettigelse.

- Jeg tror, en hel del af os har savnet at kunne komme ud og socialisere i butikkerne. Kunderne har savnet at kunne mærke på butikkernes varer, varernes kvaliteter og farver, vurderer hun.

Holst Sko: Der er heldigvis stadig kunder, der gerne vil i butikkerne

Carsten Møller, Holst Sko, har rigeligt på hylderne efter over to måneders tvungen nedlukning. Arkivfoto: Morten Pape

- For en halv time siden havde vi et ægtepar fra Odder herinde. De var blevet henvist hertil og havde ikke handlet i Horsens før – de gik herfra med tre par. Sådan nogle kunder har vi heldigvis stadigvæk, og det er positivt.

Carsten Møller, butikschef i Holst Sko på Søndergade i Horsens gør status på den første uge efter genåbningen. En travl uge med flinke kunder, der i stor stil har byttet julegaver og kun i begrænset omfang har bedt om at få pengene tilbage.

Og så er det blevet til et gensyn med nogle af de kunder, der helst vil en tur i den fysiske butik. Både de trofaste og de helt nye som parret fra Odder.

- Vores nethandel er eksploderet, og det var den allerede inden nedlukningen. Om to-tre år er det nok 50 procent af forretningen. Men heldigvis kan vi også mærke, der stadig er kunder, der godt kan lide at komme i butikken og få vejledning frem for at sende varerne frem og tilbage med posten, siger Carsten Møller.

Hansen/Nissen: Det er dejligt at se mennesker på gaden og i butikkerne igen

Martin le Fevre, indehaver af Hansen/Nissen, mærker god loyalitet blandt byens handlende. Arkivfoto: Morten Pape

Som mange andre butikker har Hansen/Nissen i Horsens haft en webshop til at holde gang i noget af salget under nedlukningen, men for indehaver af butikken Martin le Fevre er det skønt, at det igen summer af liv på Søndergade.

Han har en fornemmelse af, at loyaliteten blandt kunderne er god. Det har han kunnet se i butikkens webshop, der har haft en større andel af køb fra lokale sammenlignet med en almindelig periode, hvor butikken også har åbent.

Han har også set det i byen generelt.

- Det er svært at sige, om folk også har handlet andre steder, men når jeg er gået gennem gågaden, har jeg set mange stå foran butikkerne for at hente varer ved dørene, og jeg kan høre, at kunderne er glade for at komme tilbage og handle med os. De ved godt, det er vigtigt, hvis vi skal bevare en attraktiv bymidte i Horsens, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce