Annonce
Brædstrup

Gammelt vaskeri solgt: Nu bliver det til boliger og bryghus

Det gamle Brædstrup Vaskeri skal i fremtiden være base for et bryghus, en whiskyforhandler og 10 nye lejligheder. Arkivfoto: Søren E. Alwan
PHC Ejendomme har købt det gamle vaskeri på Bredgade og overtager bygningerne 1. september. Her vil de nye ejere etablere ti lejeboliger og tre erhvervslejemål med bryghus og whiskysalg.

Brædstrup: Inden for kort tid bliver der mulighed for at købe en lokalt brygget øl i Brædstrup.

Det står klart, efter ejendomsselskabet PHC Ejendomme i Brædstrup har købt det gamle vaskeri på hjørnet af Bredgade 2 og Rosengade.

PHC Ejendomme overtager det tidligere Brædstrup Vaskeri 1. september, og de kommende ejere har allerede fået en aftale på plads med en brygmester, Jan Støjberg Olsen, som står klar til at flytte ind i erhvervsdelen på stueplan i det tidligere vaskeri.

Vi synes, det er en flot bygning, der er bevaringsværdig, og det kan være med til at skabe liv på det kommende banetorv.

Helle Pørtner Voldby, indehaver PHC Ejendomme

Whisky med i huset

Derudover har den lokale forhandler af whisky, Water of Life, besluttet at flytte ind ved siden af det nye bryghus. Virksomheden har for tiden adresse på Søndergade 27 i det tidligere Energi Midt hovedkontor, men her har ejerne, JP Invest og Udvikling ApS, planer om at vælte bygningerne og i stedet bygge boliger.

Ud over tre erhvervslejemål, hvoraf det ene stadig ikke er lejet ud, er det planen, at der skal opføres 10 nye lejligheder i den gamle vaskeribygning, oplyser indehaverne af PHC Ejendomme.

- Vi har stor interesse i at gøre noget, som gør Brædstrup til et smukkere sted. Vi synes, at vaskeriet er så centralt, og der er så meget fokus på hele området i forbindelse med områdefornyelsen, at det var en spændende bygning for os. Vi synes også, det er en flot bygning, der er bevaringsværdig, og det kan være med til at skabe liv på det kommende banetorv, siger Helle Pørtner Voldby.

PHC Ejendomme ejer i forvejen det tidligere posthus, og med det gamle vaskeri har selskabet en god mulighed for at skabe en god løsning for hele området, når banestien etableres, oplyser indehaveren.

Klar om et år

Brædstrup Vaskeri har stået tom siden marts 2018, da de tidligere ejere Ragnhild og Vagner Nielsen valgte at gå på pension.

Byens nye bryghus skal nu igennem en større renovering med udskiftning af vinduer og tag samt etablering af nye lejligheder. Ejeren forventer, at lejlighederne kan stå klar til indflytning til næste sommer, men erhvervslejemålene forventes at flytte ind før.

PHC Ejendomme har haft arkitekt Møller & Grønborg til at tegne de nye lejemål, og ejendomsselskabet er også ved at få lavet en skitsetegning på udearealet, som selskabet har store forventninger til.

- Vi håber, at planerne kommer til at give et harmonisk samspil mellem både vaskeri, posthusgrunden og området ved parkens indgang. Vi er i tæt samarbejde med kommunen og oplever, at den viser stor interesse for projekterne, hvilket også er med til at bære projektet i den rigtige retning, siger Helle Pørtner Voldby.

PHC Ejendomme har også købt Søndergade 1, hvor frisør Hair by Gry holder til. Det er også meningen, at selskabet vil forskønne den bygning for at gøre hele området mere attraktivt.

Der er store forventninger til udearealerne ved det nye bryghus og banesti. Sådan forestiller arkitekterne sig, at området skal tage sig ud. Det er Vaskeriet er bygningen i toppen, mens bygningen til venstre i billedet er den, hvor blandt andet Hair By Gry holder til. Illustration: Møller & Grønborg
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce